Han har trua på ny verdiparagraf

KrFs kristenplikt foreslått fjernet.

HAR TROA: Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten sier han tror det vil være mulig å finne fram til forslag til erstatning for bekjennelsesparagrafen som kan samle partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
HAR TROA: Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten sier han tror det vil være mulig å finne fram til forslag til erstatning for bekjennelsesparagrafen som kan samle partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten sier han tror det vil være mulig å finne fram til forslag til erstatning for bekjennelsesparagrafen som kan samle partiet.

Partiets strategiutvalg med nestleder Dagrun Eriksen som leder foreslår at bekjennelsesparagrafen, som krever at alle tillitsvalgte i partiet må bekjenne seg til den kristne tro, fjernes.

Saken ble behandlet på partiets sentralstyremøte onsdag. Sentralstyret ønsker en forankring og fornyelse av partiets bestemmelser om formål og krav til tillitsvalgte.

- Sentralstyret i KrF vil, med utgangspunkt i strategiutvalgets innstilling, arbeide fram et forslag som kan samle partiet, sier partilederen.

Det tas sikte på en drøfting av forslaget på strategikonferansen i september og deretter videre behandling i partiets organer.

- Folk kan være trygge på at partiet skal ha en klar og tydelig forankring i de kristne verdiene. Partiets representanter må stå inne for partiets kristne verdisyn og formål, sier Høybråten.

Han understreker at det er meningsløst å fremstille fjerningen av bekjennelsesparagrafen som om det er fritt fram for andre verdisyn.

- Med utgangspunkt i det som er lagt fram, vil vi gå i dialog for å kunne presentere forslag som samler bredt. Vi har en viktig jobb å gjøre i det norske samfunnet ut fra forpliktelsen i vårt kristne verdisyn, sier Dagfinn Høybråten.
NTB