Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TOK FRA GJERNINGSMANNEN VÅPENET:

- Han har utvilsomt reddet mange liv

Politiet mener at den eneste grunnen til at gjerningsmannen stoppet å skyte, var James Shaw Jr. Før det ble fire drept og fire skadd, melder CNN.

OVERMANNET SKYTTEREN: James Shaw Jr. klarte å overmanne skytteren og ta fra han våpenet etter en skyteepisode nær Nashville i USA. Video: CNN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var på restauranten Waffle House nær byen Nashville i USA at en mann hadde med seg et AR-15 automatgevær og startet å skyte.

Se videoen øverst i saken!

Stoppet gjerningsmannen

29-årige James Shaw Jr. var tilstede på restauranten da angrepet skjedde. Han gjemte seg først på toalettet, men ble skutt gjennom døren og fikk en skade på armen.

Da gjerningsmannen kom nærmere, trengte han å lade våpenet. Det var da Shaw så sitt snitt til å stoppe han, ifølge Tennessean.

- Jeg valgte å reagere, for jeg så ingen annen måte å overleve på. Og det var alt jeg ville, jeg ville bare overleve, sier Shaw i en video publisert av CNN.

DREPTE FIRE: Det var på denne restauranten at angrepet skjedde, natt til søndag lokal tid. Foto: Scanpix
DREPTE FIRE: Det var på denne restauranten at angrepet skjedde, natt til søndag lokal tid. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er ingen helt

En talsmann for politiet i Nashville, Don Aaron, mener Shaws kjappe reaksjon reddet mange liv.

- Han er helten her, og han har utvilsomt reddet mange liv ved å bryte fra skytteren våpenet og så kaste det over disken. Skytteren flyktet etter dette, uttalte Aaron til CNN.

Men Shaw selv vil ikke se seg selv som en helt, og sier han gjorde det han kunne for å redde seg selv.

- Der og da slåss jeg egentlig ikke med skytteren for å redde alle andre. Jeg tok våpenet så jeg kunne få meg selv ut, før jeg gikk tilbake for å se etter vennen min, sa en tydelig beveget Shaw i videoen publisert av CNN.

Gjerningsmannen på frifot

Ifølge politiet var gjerningsmannen kun iført en grønn jakke, som han senere tok av seg. Senere på natten ble han observert delvis påkledd. Politiet har fortsatt ikke lyktes i å pågripe gjerningsmannen, og ber publikum om hjelp til å fange ham. Motivet bak angrepet er ukjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media