Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

43-åring siktet for å ha drept moren (70) med øks

- Han har vært redd for hva han kunne finne på

Den drapssiktede 43-åringen ønsket å være innlagt på psykiatrisk sykehus, sier hans forsvarer.

DREPT HJEMME: Den 70-årige kvinnen ble drept hjemme i leligheten på Landås i Bergen. Den 43-årige sønnen ble pågrepet på samme sted uten dramatikk. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
DREPT HJEMME: Den 70-årige kvinnen ble drept hjemme i leligheten på Landås i Bergen. Den 43-årige sønnen ble pågrepet på samme sted uten dramatikk. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet melder klokka 15.00 at de har fått medhold i påstanden om fire ukers fengsling, med brev- og besøkskontroll i to av ukene. Bergen tingrett har imidlertid avslått begjæringen om isolasjon og medieforbud.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Den 43-årige mannen som er siktet for å ha tatt livet av sin 70-årige mor i Bergen i helga, ba ifølge sin advokat om hjelp fra helsevesenet før drapet. I sin forklaring til politiet har han sagt at han ikke var seg selv da han slo i hjel moren med øks.

- Han sier at det skjedde fordi han trengte hjelp. Han har vært redd for hva han kunne finne på. Det hele er svært tragisk. Nå håper han å få være på sykehus for behandling i fengslingsperioden, sier forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til Dagbladet.

FORSVARER: Jannicke Keller-Fløystad fra Advokatfirmaet Elden. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FORSVARER: Jannicke Keller-Fløystad fra Advokatfirmaet Elden. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Ringte selv

43-åringen ringte selv politiet og fortalte om drapet lørdag kveld, og ble pågrepet uten dramatikk. Han er innlagt på Sandviken psykiatriske sykehus og stilte ikke i dagens fengslingsmøte, men hadde på forhånd samtykket i fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

Keller-Fløystad sier at hennes klient er syk, og at han trenger hjelp fra helsepersonell.

- Han sier til meg at han har ønsket hjelp i flere måneder, at han var på legevakten for rundt fire uker siden, og at han da ble innlagt for psykiatrisk behandling. Han sier at han ble sendt ut av sykehuset mot sin egen vilje.

Drapsvåpenet ble funnet i en bod utenfor lelighetskomplekset. Påtaleansvarlig, politiadvokat Ørjan Ogne, bekrefter at det dreier seg om ei øks.

Nye avhør

Ogne sier til Dagbladet at siktede har erkjent de faktiske forhold i saken.

- Vi har avhørt ham to ganger. Så langt er det mye som tyder på at det han sier, stemmer med de faktiske forhold, men det må vi ettergå nærmere. Han har forklart noe om motiv, men det vil jeg ikke komme nærmere inn på, sier Ogne.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Ørjan Ogne ved Vest politidistrikt. Foto: Leif Stang / Dagbladet
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Ørjan Ogne ved Vest politidistrikt. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

43-åringen vil bli avhørt igjen så snart han er i stand til det, ifølge politiadvokaten.

Mannen er ikke tidligere straffet. Forsvarer Keller-Fløystad opplyser at han ikke har tatt stilling til straffskyld etter siktelsen, som lyder på forsettlig drap.

- Det vil ikke skje på lenge ennå, sier hun til Dagbladet.

​Hun opplyser videre at klienten tidligere har vært i arbeid, men at det er mange år siden nå.

Fengslingskjennelsen er ventet å være klar i Bergen tingrett rundt klokka 14.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!