«Han hengte meg ut som drapsmann»

STAVANGER (Dagbladet): - Taxisjåføren har ødelagt livet mitt. Jeg forstår ikke hvorfor han henger meg ut som drapsmann, sier Stavanger-mannen som ble navngitt som piratsjåføren som drepte Tina (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det drosjesjåføren (34) som er kommet i politiets klemme, siktet for å ha avgitt falsk forklaring. Han ble løslatt i går, og var svært spak da han møtte Dagbladet utenfor sitt hjem:

- Jeg har hatt det jævlig. Ingen andre kommentarer, sa 34-åringen, og forsvant fort i en ventende bil. Han virket sliten etter lange avhør og mange timer i cella, og var sint fordi politiet hadde beholdt så vel mobiltelefon som hustelefon.

Et annet sted i Stavanger sitter en annen familiefar, piratsjåføren, og er bitter og fortvilt og enda mer sint enn den siktede. Drosjesjåføren løp rundt med ei liste på 15- 20 argumenter for hvorfor denne personen var mannen som drepte Tina.

- Han er ute av bildet som gjerningsmann, sa politiet på sin pressekonferanse i går ettermiddag.

Tok bilen

Men mannen som møter Dagbladet i sitt hjem, føler seg absolutt ikke renvasket.

- Nå har de vært her og beslaglagt bilen min. I ettermiddag ransaket de leiligheten vår. De sa at noen forhold rundt meg fortsatt skulle sjekkes. Tyder det på at jeg er ute av saken? spør tobarnsfaren.

Han fatter ikke hvorfor drosjesjåføren, som han knapt er på nikk med, har jobbet så iherdig for å stemple ham som Tinas drapsmann.

- Jeg kjenner ham ikke godt, og har ikke noe uoppgjort med mannen. Nå har han gjort noe grusomt mot oss, det må han få svare for, sier han.

Aldri fred

Oppgjøret mellom de to sjåførene er kanskje et privat anliggende. Men konsekvensen har også blitt at politiets etterforskning av en grufull drapssak i mange dager har blitt ledet inn på et villspor.

- Jeg har bevis for at jeg var hjemme drapsnatta. Nå håper jeg bare at gjerningsmannen snart blir tatt og får lang straff, sier mannen som i media bare har kallenavnet piratsjåføren. Hen medgir at han fra tid til annen har kjørt pirattaxi, kanskje er det derfor den lovlige taxisjåføren vil hevne seg på ham.

- I noens øyne vil jeg kanskje forbli «mannen som var mistenkt i Tina-saken». Jeg vil aldri få ro og fred før saken er løst, sier mannen.

<B>BITTER:</B> Piratsjåføren er bitter og fortvilt over å ha blitt stemplet som Tinas drapsmann av taxisjåføren som i går ble løslatt fra varetekt i Stavanger.