Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han holdt pistolen mot tinningen min og truet med å drepe meg

Martin (19) brutalt ranet i USA.

RANET I USA: Martin Meiner (19) studerer på Carson Newman university i Tennessee. Natt til søndag brøt tre maskerte menn seg inn i leiligheten hvor han var og så på film. Foto: Privat
RANET I USA: Martin Meiner (19) studerer på Carson Newman university i Tennessee. Natt til søndag brøt tre maskerte menn seg inn i leiligheten hvor han var og så på film. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag tok tre menn seg inn i leiligheten hvor norske Martin Meiner (19) oppholdt seg. Meiner studerer på Carson Newman university i Tennessee, og var hjemme hos en irsk kompis for å se en film.

Klokka halv ett på natta banket det plutselig på døra.

- Vi gikk og så gjennom nøkkelhullet begge to, fordi det hadde skjedd noe småtteri i nabolaget noen dager før, men vi så bare en skulder, sier 19-åringen til Dagbladet.

Da de åpnet døra, så de tre maskerte menn, en av dem hadde pistol.

- Vi prøvde å smelle igjen døra for å vinne nok tid til å komme oss unna. Døra traff en av mennene i ansiktet, og det gjorde ham nok enda mer forbanna, sier Meiner.

- Jeg var livredd Mens han kastet seg ned på sofaen, rømte kompisen opp i andre etasje og låste seg inn på et rom. Meiner satt livredd igjen i første etasje og fryktet for kompisens liv.

De tre inntrengerne sparket inn døra for å få tak i kompisen, og Meiner trodde han hørte lydene av at han ble banket opp.

- Jeg var livredd. Mest av alt fryktet jeg for kompisen min, fordi jeg ikke visste hvordan han hadde det. Jeg hørte mange smell fra andre etasje da de tok av døra, og visste ikke hva det var jeg hørte, sier Meiner.

Innbruddstyvene tok med seg Meiners mobil og en Xboks, før de stakk av rundt ti minutter seinere.

- Han ene holdt pistolen mot tinningen min og sa han ville drepe meg hvis jeg beveget meg, sier Meiner.

Hjem til jul Både han og kompisen slapp imidlertid uskadd fra hendelsen, og bor nå midlertidig i nabobyen Knoxville. De frykter at innbruddstyvene vet hvem de er - særlig fordi begge to spiller på universitetets fotballag - og at de har snakket med politiet.

- Vi har fått mye støtte fra universitetet. De hjalp oss blant annet med å finne et sted å bo. Vi bor derfor hjemme hos  hos fotballagets sponsor inntil vi skal hjem for å feire jul. Det føles tryggest slik, sier Meiner.

Lederen for universitetets sikkerhetsvakter bekrefter overfor Dagbladet at det er en pågående etterforskning etter hendelsen natt til søndag, men henviser til politiet for ytterligere detaljer. De ønsker ikke å kommentere saken av hensyn til strenge personvernregler.

Meiner selv reiser hjem til Norge førstkommende lørdag.

- Jeg er nok litt skvetten. Etter denne hendelsen skal det bli ubeskrivelig godt å se igjen litt kjente fjes, sier han.

Planen var egentlig å være i Tennessee i fire år totalt, men av ulike årsaker er han nå usikker på om han vil reise tilbake igjen.

- Det er en avgjørelse jeg vil ta når jeg kommer hjem til jul.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!