- Han hører ikke hjemme i fengsel

Josef Fritzls advokat mener 73-åringen er psykisk syk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Josef Fritzls advokat mener den 73 år gamle østerrikeren er psykisk syk og dermed strafferettslig utilregnelig.

- Jeg mener min klient ikke hører hjemme i fengsel, men på en lukket psykiatrisk avdeling, sier Fritzls advokat Rudolf Mayer til tyske Bild am Sonntag.

Advokat Mayer legger til at han ikke forsvarer et monster, men et menneske, selv om noen har vanskelig for å akseptere det.

- Jeg mottar allerede trusselbrev om at jeg hører hjemme i kjelleren sammen med Josef Fritzl, forteller advokaten. Fritzl skal ha holdt datteren sin innesperret i kjelleren i 24 år og har fått sju barn med henne, etter gjentatte voldtekter. 

- Ville straffe rømming

Ifølge svigerinnen rømte Josef Fritzls datter rømte hjemmefra som 17-åring, omtrent seks måneder før politiet sier at hun ble låst inne i kjelleren i Amstetten i Østerrike.

Hun antyder i et intervju med nyhetsbyrået AP at rømningen kan ha vært et mulig motiv for at Fritzl tok datteren til fange.

Svigerinnen beskriver Fritzl som en «tyrann» som skapte frykt i hjemmet. 

 HOLDER VAKT:  To politimenn holder vakt utenfor "skrekkens hus" i Amstetten i helgen. Foto: HERBERT NEUBAUER/REUTERS/SCANPIX.
HOLDER VAKT: To politimenn holder vakt utenfor "skrekkens hus" i Amstetten i helgen. Foto: HERBERT NEUBAUER/REUTERS/SCANPIX. Vis mer

Hun mener det bidro til at ingen stilte spørsmål ved hans historie om at datteren hadde stukket av for å bli med i en religiøs sekt.

Redd

- Han tolererte ikke å bli sagt imot. Hvis jeg var redd for ham på familiefest, og ikke turde si noe som kunne komme til å fornærme ham, da kan en bare forestille seg hvordan det har vært for kvinnen som tilbrakte så mange år med ham, sier svigerinnen.

Hun mener at søsteren hennes aldri trodde ektemannen var involvert i datterens forsvinning. Det på tross av at han skal ha sonet en voldtektsdom i 1967.

(NTB-AP-AFP).

-PSYKISK SYK: - Min klient er psykisk syk og hører ikke hjemme i et fengsel, sier forsvareren til Josef Fritzl.