- Han hørte stemmer i hodet

Den utpekte gjerningsmannen bak massakren i Washington D.C. ble behandlet for flere psykiske lidelser, ifølge kilder.

BLODIG: Totalt 13 personer ble drept i skytingen ved en marinebase i Washington D.C. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/NTB Scanpix
BLODIG: Totalt 13 personer ble drept i skytingen ved en marinebase i Washington D.C. Foto: REUTERS/Joshua Roberts/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aaron Alexis (34), den utpekte gjerningsmannen i Washington D.C.-skytingen som krevde 13 menneskeliv - inkludert hans eget - ble behandlet for flere psykiske lidelser, sier kilder i etterforskningen til nyhetsbyrået AP.

Dette inkluderte paranoia, søvnforstyrrelser og at han «hørte stemmer i hodet», ifølge de anonyme kildene. Behandlingen skal ha pågått siden august i år.

Alexis var sivilt ansatt av Hewlett-Packard (HP) på det store NAVSEA-komplekset hvor skytingen fant sted. NAVSEAs hovedfunksjon er å utvikle og bygge krigsmateriell for den amerikanske marinen.

Motivet og bakgrunnen for skytingen er ikke kjent. Alexis skjøt og drepte 12 personer. 14 andre ble skadd i hendelsen. Alexis selv ble skutt og drept av politiet.

Alexis var selv militært ansatt i marinen fra 2007 til 2011. Han tjenestegjorde ved Fleet Logistics Support Squadron i Fort Worth i Texas. Hvorfor han sluttet i marinen, er foreløpig ikke helt klart, men en tjenestemann for marinen forteller til ABC News at Alexis måtte slutte etter en rekke problemer med oppførselen hans.

Han har flere ganger vært i klammeri med loven.

I 2010 ble han arrestert minst én gang for å avfyre et våpen gjennom taket på leiligheten hvor han bodde. Selv skal han ha fortalt politiet at det var et vådeskudd, og siktelsen ble frafalt.

- Det ble avgjort at Alexis rengjorde et våpen i sin leilighet da det gikk av ved et uhell. Ingen ble skadet, skrev statsadvokat i Tarrant County, Joe Shannon jr., i en pressemelding i går.

Politiet i Seattle i delstaten Washington la også fram opplysninger i går om at Alexis var involvert i en skyteepisode i 2004. Han skal ha skutt hull i bakhjulene på bilen til en veiarbeider som drev med arbeid i Alexis? nabolag. Alexis skal ha forklart politiet at han ble så sint at han fikk et «black-out» fordi han følte seg mobbet og fornærmet av arbeiderne.

Alexis skal også ha forklart til politiet at han var til stede under terrorangrepet mot New York 11. september 2001, og «hvordan de hendelsene skapte en dyp uro i ham».

SKJØT: Aaron Alexis (34) utpekes som gjerningsmann. Foto: AP Photo/ Fort Worth Police Department/NTB Scanpix
SKJØT: Aaron Alexis (34) utpekes som gjerningsmann. Foto: AP Photo/ Fort Worth Police Department/NTB Scanpix Vis mer