FØRES UT: Tiffany Li ble løslatt mot kausjon i vinter. Hun er tiltalt for overlagt drap på sin tidligere kjæreste. Foto: AP Photo/Tony Avelar/NTB Scanpix
FØRES UT: Tiffany Li ble løslatt mot kausjon i vinter. Hun er tiltalt for overlagt drap på sin tidligere kjæreste. Foto: AP Photo/Tony Avelar/NTB ScanpixVis mer

Han introduserte milliardær­arvingen Tiffany for en kamerat. Det endte med trekantdrama og død

Nå er hun tiltalt for overlagt drap på faren til sine barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 28. april i fjor forsvant 27 år gamle Keith Green sporløst fra San Francisco i California. To uker etter ble liket hans funnet i Geyserville 110 kilometer nord for byen.

Det ble raskt slått fast at Green hadde blitt drept, men da politiet 20. og 21. mai gjorde arrestasjoner, var det mange som sperret opp øynene.

En av dem var Greens kjæreste og moren til hans to barn - milliardærarvingen Tiffany Li. Hun er nå tiltalt for overlagt drap på sin ekskjæreste.

«Familiens svarte hull»

Green og Li møttes i 2009 da han var 21 og hun 23 år gammel. De flyttet sammen kort tid etterpå, men Green var aldri en populær mann hos Lis styrtrike familie.

Lis mor, som tok med seg ektemannen og barna til California i 1992, har selv ifølge nyhetsbyrået Associated Press omtalt Green som «familiens svarte hull».

Hun skal også ha sett seg lei på at datterens kjæreste hadde marijuanaplanter og at han drakk for mye. Han klarte heller ikke å holde på en jobb i byggebransjen, og var arbeidsledig selv om paret levde i overdådig luksus.

Utro med vennen

Kjærlighetsproblemene for paret startet da Green introduserte Li for en av sine venner, Kaveh Bayat, som nå også er tiltalt for drapet.

Bayat og Li innledet et forhold, og i oktober 2015 ble Green kastet ut av villaen paret hadde bodd i i Hillsborough utenfor San Francisco.

De to kranglet lenge om hvem som skulle ha foreldrett over parets to barn, men skal ha blitt enige om å dele. Den 30. april skulle være den første helga Green fikk ha barna, men to dager tidligere forsvant han.

Statsadvokaten forteller ifølge AP at Green og Li møttes på en parkeringsplass for å diskutere det praktiske rundt den kommende helga. Ifølge hennes forklaring forlot han henne der etter at de hadde snakket sammen i omlag en time, men politiets undersøkelser viste noe ganske annet.

«Ta ut søpla»

De sporet Greens telefon tilbake til Lis hus, og bare et par dager etter at han ble funnet nord for byen, arresterte myndighetene en 41 år gammel mann som omtaler seg som Bayats «livvakt». Det skriver ABC News.

I avhør skal han ha forklart at Bayat og Li kom til hans hjem, og at Green da allerede var død. De skal så ha bedt ham om å «ta ut søpla».

Lis advokat Geoff Carr hevder livvakten lyver om sin klients involvering i dødsfallet.

500 millioner

Saken mot de tre starter i september, men foreløpig er det bare de to mennene som sitter i politiets varetekt. Li slapp nemlig ut mot kausjon tidligere i år ifølge Time Magazine.

AP skriver at familien og vennene hennes betalte 35 millioner kroner kontant, og garanterte for ytterligere 500 millioner kroner i eiendom. Aldri før skal et lignende beløp ha blitt betalt i kausjon i dette området.

Greens etterlatte familie har i ettertid av kausjonsløslatelsen uttalt at de er sjokkerte over hvor mye makt og penger familien til Li faktisk har.