Han kalles amerikaneren med best personlig forhold til Putin. Nå er oljesjefen utenriksminister-favoritt

Trump legger de siste brikkene i administrasjonen.

PUTIN-VENN: Rex Tillerson beskrives som en av amerikanerne med aller best forhold til Russlands president Vladimir Putin. Her er de to avbildet sammen i 2011, da Putin var statsminister og ExxonMobil skrev under en gigantavtale med russiske Rosneft. Foto: AP photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, pool)
PUTIN-VENN: Rex Tillerson beskrives som en av amerikanerne med aller best forhold til Russlands president Vladimir Putin. Her er de to avbildet sammen i 2011, da Putin var statsminister og ExxonMobil skrev under en gigantavtale med russiske Rosneft. Foto: AP photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin, pool) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvordan Donald Trumps administrasjon skal se ut har vært et av de store usikkerhetsmomentene etter hans overraskende seier i det amerikanske presidentvalget.

Trumps lag av ministere og nærmeste rådgivere har blitt bygget stein for stein, og den påtroppende presidenten har snart bygget ferdig laget som skal styre USA de fire neste åra.

Men én av de mest prestisjefylte og viktigste stillingene er ennå ikke besatt, og ryktene fortsetter å svirre om hvem som skal bli Donald Trumps utenriksminister.

Oljesjef ny favoritt

Den siste uka har navn som Mitt Romney, tidligere FN-ambassadør John Bolton, senator Bob Corker og pensjonert admiral James Stavridis blitt nevnt som utfordrere til jobben.

I løpet av det siste døgnet har det imidlertid dukket opp en ny favoritt, ifølge kilder innad i Trumps organisasjon. Reuters og en rekke andre store medier melder at sjef for oljegiganten ExxonMobil, Rex Tillerson, nå er favoritt til jobben.

Tillerson møtte Trump på tirsdag og møter ham kanskje igjen i helga. Og oljesjefen har heftige bindinger til forretninger i utlandet, og spesielt Russland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer