- Han kalte det himmelsk kjærlighet

Slik ble en søt, ung jente Helge Fossmos undertrykte sexslave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UPPSALA (Dagbladet.no): Med klar stemme har barnepiken startet fortellingen om hvordan hun ble drapskvinne i Knutby natt til 10. januar 2004.

Hennes historie handler om ei jente som er oppvokst med en kristen tro, som mistet moren til kreft allerede som 11-åring. Svært ung ble hun ønsket velkommen til pinsemenigheten i Knutby, hvor hun fant omsorgen hun hadde savnet i barndommen.

- De levde et liv, ikke bare ved å gå i kirken på søndag, men også i hverdagen var Gud viktig. Det tiltalte meg veldig. Det var folk som virkelig ville leve nær Gud, forklarte hun i retten i dag.

Himmelsk kjærlighet

Hun giftet seg med en gutt i menigheten i 2000. Men våren 2001 hadde hun fått et nært forhold til pastor Helge Fossmo. Hun forteller at Fossmo overbeviste henne om at hun måtte gjennomføre samleier i et slags hellig forbund med Gud.

- Han sa det var en himmelsk kjærlighet mellom rene søsken. Så hvis jeg ville vise ham mer intim kjærlighet, så var ikke det utroskap, men en slags høyere kjærlighet til Gud.

Det var på denne tiden Helge Fossmo første gang skal ha spurt henne om hun var villig til å drepe hvis Gud ba henne om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer