Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han kalte guttene for "jentene mine"

- Sønnene mine var bare seks og åtte år, sier moren om sønnenes møte med Lommemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Dagbladet.no har snakket med moren til to gutter som ble antastet i badstua på svømmehallen på Fjell ungdomsskole seinhøstes 1999.


Da guttenes mor fikk vite at Lommemannen omsider var tatt, gikk hun rett inn på badet og spydde.

Overgrepet skjedde like før det mye omtalte overgrepet mot en tolv år gammel gutt på Sotra i november samme år. Den antatte Lommemannen ble pågrepet og siktet, og overgrepene i bergensområdet stoppet plutselig opp.

Etter at etterforskerne offentlig spurte seg hvorfor det ble en brå stopp i Lommemannens overgrep i 1999, koblet den tidligere lensmannen i Sotra, Oddvar J. Ågotnes, to og to sammen.


- Ventet i badstua


- Han satt i badstua og ventet da de to guttene mine kom opp fra bassenget sammen med en kamerat. Guttene var da seks og åtte år, kompisen var sju. Mannen sendte de to eldste guttene ut for å hente vann til å helle på ovnen, mens han ble igjen alene i badstua med minstegutten. Her gnikket han seg inntil guttungen og la kjønnsorganet på skuldra hans, forteller moren.

Da de to eldste guttene kom inn i badstua og begynte å kravle under benkene kom også de i nærkontakt med mannen.

- Han kalte dem for "jentene mine", sier moren.


Merket seg bilen

- De husker alle detaljer fortsatt. Den eldste gutten la også merke til hva slags bil mannen kjørte, og tok deler av bilnummeret. Så de oppfattet helt klart at de var noe spesielt med mannen, selv om de kanskje ikke skjønte alvoret, sier moren til Dagbladet.no.

MØTTE LOMMEMANNEN: -Vi er glad lommemannen endelig er tatt, sier moren til en gutt som ble antastet som seksåring. Lommemannen satt da i badstua på Fjell skole på Sotra. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
MØTTE LOMMEMANNEN: -Vi er glad lommemannen endelig er tatt, sier moren til en gutt som ble antastet som seksåring. Lommemannen satt da i badstua på Fjell skole på Sotra. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Morgenen etter at dette skjedde fortalte guttene moren om den ekle mannen i badstua. Hun ringte politiet.

- Jeg anmeldte det ikke da. Men noen uker seinere ble jeg oppringt av politiet som fortalte at det hadde skjedd noe lignende, bare enda verre, i en annen svømmehall på Sotra. Da anmeldte vi saken, forteller moren.

Både hun og guttene ble avhørt av politiet den gangen i 1999.

- Minstegutten min ble spurt om hvor gammel han trodde mannen var, og svarte: I 40-årene. Sånn som mormor. Nå viser det seg at det bare er to år forskjell, sier guttenes mor.

Ble henlagt

Saken ble henlglagt av påtalemyndigheten den gangen i 1999, på grunn av bevisets stilling. Det skal ikke ha blitt funnet biologisk materiale etter noen av overgrepene på Sotra, og det ble heller ikke tatt DNA av den siktede.

Noen måneder etter at overgrepene i Bergensområdet brått stoppet opp, dukket det politiet etter hvert mente var Lommemannen opp i Oslo.

Men den gang koplet ingen disse episodene sammen.

image: - Han kalte guttene for "jentene mine"

- Jeg ringte Kripos da han ble tatt, og fortalte om det som hadde skjedd med mine gutter på Fjell skole. Det hadde de ikke hørt om, sier moren.

Selv om hun fikk en kraftig reaksjon da hun hørte at guttenes overgrepsmannn var tatt, er moren veldig, veldig glad for at politiet omsider har tatt det de tror er Lommemannen.

- Men det er helt forferdelig hvis samme mann har fått holde på med dette i 30 år uten å bli tatt, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media