SAFTIG ORDVEKSLING: Narvik-politikerne Trond Millerjord (KrF, t.v.) og Paul Rosenmeyer (Høyre) hadde en frisk ordveksling i forbindelse med valgkampen. Munnhoggeriet endte som oppslag i lokalavisa.
SAFTIG ORDVEKSLING: Narvik-politikerne Trond Millerjord (KrF, t.v.) og Paul Rosenmeyer (Høyre) hadde en frisk ordveksling i forbindelse med valgkampen. Munnhoggeriet endte som oppslag i lokalavisa.Vis mer

«Han kalte meg en hore». «Nei, jeg sa at du oppfører deg som en»

- Jeg kunne sikkert heller brukt et uttrykk som å selge seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På gårsdagens førsteside av avisa Fremover slås det fast at valgkampen i Narvik tilspisser seg.

Avisa viser til en telefonsamtale mellom to tidligere Frp-partikolleger; nåværende KrF-politiker Trond Millerjord og nåværende Høyre-politiker Paul Rosenmeyer.

«Paul kalte meg en hore», sier KrF-politiker Trond Millerjord på forsida av avisa.

«Nei, jeg sa du oppfører deg som en», svarer Høyre-politiker Paul Rosenmeyer på samme forside.

- Ikke akseptabelt Trond Millerjord sier til Dagbladet at han har lagt denne saken bak seg.

- Ballen er lagt død, og nå ønsker jeg å jobbe konstruktivt og tverrpolitisk for Narvik. Men den betegnelsen «hore».. Når noen kaller meg noe sånt, følte jeg for å si ifra, sier Millerjord.

- Det er ikke et ord man skal bruke. Det er uakseptabelt, legger han til.

Han sier han har fått mange reaksjoner på saken, og flere støtteerklæringer.

«Nyfrelste venner» Ifølge Millerjord var bakgrunnen for munnhoggeriet en artikkel som stod på trykk i Fremover på lørdag.

Her henviser Rosenmeyer til at Narviks Arbeiderparti tidligere har samlet flertall mot Høyre i en sak om kommunal eller privat barnehage. Videre omtaler han denne flertallskonstellasjonen som «Arbeiderpartiet sammen med noen nyfrelste venner».

- Det var da jeg leste dette at jeg ringte Rosenmeyer, sier Millerjord til Dagbladet.

- Jeg spurte om det var meg han henviste til som «nyfrelste venner». Han bekrefta det, også sa han «forøvrig er du ei hore», fortsetter KrF-politikeren.

- En privat samtale Paul Rosenmeyer sier til Dagbladet at han i ettertid har innsett at han ikke burde brukt betegnelsen «hore» om den tidligere partikollegaen.

- Dette var en privat, tilspisset telefonsamtale, som han nå har valgt å bringe ut i offentligheten, og det får stå for hans regning, sier Høyre-politikeren.

- Men hva skjedde egentlig?

- Han ringte og ville vite hva jeg mente med «nyfrelste venner». Jeg svarte at det dreide seg om den snuoperasjonen fra borgerlig side til å kun stemme for sosialistiske løsninger.

- Også kalte du ham for «hore»?

VALGKAMPEN TILSPISSER SEG: Det slår Fremover fast på forsida si i går. Foto: Faksimile av Fremover
VALGKAMPEN TILSPISSER SEG: Det slår Fremover fast på forsida si i går. Foto: Faksimile av Fremover Vis mer

- Jeg sa at han oppførte seg som en. 

- Utover det har jeg egentlig sagt det jeg vil si i denne saken, og har ikke så mye mer å tilføye, sier Rosenmeyer.

I avisa Fremover sier Rosenmeyer at det «nok uansett ikke noen hyggelig ting å si til en annen».

- Jeg kunne sikkert heller brukt et uttrykk som å selge seg selv, sier han til avisa.

Tro på samarbeid Trond Millerjord sier til Dagbladet at han og Rosenmeyer ikke har hatt liknende konflikter tidligere, og at han tror det skal gå fint å samarbeide tverrpolitisk med den tidligere partikollegaen framover.

- Jeg håper vi får til en anstendig valgkamp fra nå av. Jeg vil drive politikk, og få til det beste for Narvik, og samarbeider gjerne med Høyre, men uten den type ordbruk, sier han.

KRANGEL: En telefonsamtale mellom de to tidligere Frp-partikollegaene; nåværende KrF-politiker Trond Millerjord og nåværende Høyre-politiker Paul Rosenmeyer i Narvik, ble førstesidestoff i lokalavisa. Foto: NTB SCANPIX
KRANGEL: En telefonsamtale mellom de to tidligere Frp-partikollegaene; nåværende KrF-politiker Trond Millerjord og nåværende Høyre-politiker Paul Rosenmeyer i Narvik, ble førstesidestoff i lokalavisa. Foto: NTB SCANPIX Vis mer