- Han kalte oss søppel og dregg

Skuddofferet Knut (47) hadde bare sett revolvermannen en gang før.

 MANNEN KOM TILBAKE:  En mann kom tilbake med et skytevåpen etter en krangel med tre personer som satt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. Her blir ett av skuddofrene transportert bort av ambulansepersonell. FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, SCANPIX.
MANNEN KOM TILBAKE: En mann kom tilbake med et skytevåpen etter en krangel med tre personer som satt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. Her blir ett av skuddofrene transportert bort av ambulansepersonell. FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Knut Grane (47) ble minst skadd av de tre skuddofrene i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag.

I går kveld tok han i mot Sandefjords Blad ved sykesenga på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg der han ligger med punktert lunge og brukket ribbein. Sykehuset betegner tilstanden som «moderat, stabil og utenfor livsfare».

47-åringen forteller at han ikke kjente eller visste hvem gjerningsmannen var.

Slang med leppa - Vi møtte ham for første gang en uke før skyteepisoden. Han slang med leppa til oss, og derfor slang vi med leppa  tilbake. Da endte det med at han bare gikk, forteller til Sandefjords Blad.

Nå fredag var det andre gang Knut Grane så mannen da han, kona (49) og en venn (44) satt på en benk i parken.

- Han var like frekk og kalte oss blant annet «søppel og dregg, noe samfunnet må dra på».  Da svarte jeg: «Hvem er du som tror du kan dømme andre? Kom deg til helvete vekk».

Kom tilbake med revolver Mannen gikk og kom tbake mellom 10 og 30 minutter seinere, slik Knut Grane husker tidsrommet.

- Jeg så at han hadde noe som lignet en revolver i handa. Jeg kastet en flaske og hev meg mot han da jeg så at jeg bommet med flaska. Da jeg var halvveis mot han, kjente jeg at jeg var truffet av et skudd. Jeg lå vel et halvt minutt på bakken før jeg så at mine venner også var skutt, sier 47-åringen til lokalavisa.

Bort fra heroin Knut Grane og kona (49), som er innlagt på Ullevål universitetssykehus med livstruende skade, sto i 1999 fram i Sandefjords Blad med sin kamp for å komme bort fra heroin etter 25 år med rus. De siste årene har ekteparet holdt seg til Subutex under medisinsk behandling.

Han avviser at skytingen kan ha vært et narkooppgjør.

- Vi har ordendtlige klær og er ordentlige folk, men 99 prosent av omgangskretsen vår er i rusmiljøet. Derfor er vi innom parken fra tid til annen, sier Knut Grane til avisa fra sykesenga i Tønsberg.