Han kan bli Ernas næringsminister

Tur-Arne er et av Ernas sterkeste kort i valgkampen. Han kan se for seg å være minister for mat, fisk og reiseliv.

WILD CARD? TV-profil Arne Hjeltnes klarer å se for seg seg selv som minister. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
WILD CARD? TV-profil Arne Hjeltnes klarer å se for seg seg selv som minister. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Arne Hjeltnes kan være Erna Solbergs wildcard i en ny, borgerlig regjering.

- Det er et hypotetisk spørsmål. Jeg har ikke blitt spurt, har ikke konkrete planer og vil ikke lansere mitt kandidatur her. Jeg går ikke rundt og hvisker til Erna i korridorene. Men det er et tilbud jeg vil vurdere veldig seriøst hvis jeg får det, sier Hjeltnes til Dagbladet.

Næringsminister I så fall ser han seg selv som mest aktuell som næringsminister.

- Jeg har ikke så mye å bidra med på helse og samferdsel. Det måtte være andre felt, som fisk, mat, reiseliv, som i dag er under næringsministeren. Men jeg har ikke stortingserfaring, og har sagt nei til å stille på stortingsliste, så i tilfelle vil jeg være en outsider, sier Arne Hjeltnes.

Sentral i valgkampen TV-profilen har fått en sentral rolle i Høyres valgkamp. Han sitter i sentralstyret og reiser mye rundt i distrikter og lokallag og holder foredrag. På landsmøtet innledet han i går om en av sine kjepphester: Mer kommunalt selvstyre og mindre byråkrati og statlig styring.

- Jeg var med i Høyre da Willoch vant i 1981, og så har jeg vært borte lenge. Nå har jeg kommet til at jeg ikke bare kan sitte på gjerdet og klage. Jeg meldte meg til tjeneste for tre år siden. Jeg ønsker et regjeringsskifte, sier Hjeltnes.

TV-aktuell Til vanlig driver han kommunikasjonsbyrået Creuna og er aktuell med en TV-serie om mat og en om arkeologi. Han har tidligere jobbet for Eksportutvalget for fisk (nå Sjømatrådet) og Marine Harvest, og omtaler seg selv om en mann med mange hatter.

- Jeg driver med mye artig, og det er ikke så lett å kombinere med å være heltidspolitiker. Og det står nok mange i kø, etter åtte år i opposisjon. Det er ikke sikkert jeg passer så godt til en prosess- og planstyrt jobb, heller, jeg kan være utålmodig. Da må jeg i tilfelle stramme meg opp og bli voksen. Men det kan jo være på tide nå som jeg er 50 år, sier Arne Hjeltnes.

Kjenner Erna godt I Høyre er han en populær mann som mange har mye godt å si om. En av dem er Erna Solberg. De to har kjent hverandre lenge og har «en god tone», ifølge kilder i partiet.

- Jeg har kjent Arne siden han var leder i Voss Unge Høyre og jeg var leder i Hordaland Unge Høyre. Han er flink og dyktig. Men hvem som skal med i regjeringskabalen, det nekter jeg å si, sier Solberg til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer