Han kan gjøre deg søkkrik

Den norskættede nettmilliardæren Alexander Vik (44) er på lynvisitt i Oslo på jakt etter Internett-selskaper å investere i. I går møtte han et titall håpefulle norske gründere. Og Vik fortsetter jakta - nå har du sjansen til å bli søkkrik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle vil de ha en bit av Viks kontaktnett i det gloheite amerikanske nett- og finansmiljøet.

- Bare i dag har vi gjennomført et dusin intervjuer med internettselskaper, gründere og bankierer. Jeg forsøker å treffe så mange som mulig, sier den norske multimilliardæren.

Hans asketaktige utseende til tross, mannen er glupsk på nettselskaper med potensial. Nå er han på nok en Europa-turné, der han saumfarer land etter land på jakt etter «godbiter» som kan øke hans allerede rikholdige aksjeportefølje.

Traff du ikke milliardæren i går, har du fortsatt sjansen. Alexander Vik tar imot alle gode ideer på sin epost: amvik@vikbrothers.com.

Søkkrik

- Hva er du god for i dag?

- Jeg vet ikke, følger ikke så godt med på hva aksjene er verdt fra dag til dag. Men i USA tror man på aksjen, mange mener at den har et stort potensial. Den ble for en stund siden anslått til å kunne øke med ti tusen prosent, sier han.

- Vi begynte i 6-tida i morges. Det er mange jeg skal treffe, sier Vik.

Mens han er på toalettet, har hans høyre hånd under Norges-besøket, investor Hans Eirik Olav, gjort et nummer av at milliardæren sjelden bruker så fine rom.

- Han er svært nøktern, sier Olav.

Det er likevel lite nøkternhet over tempoet. Seint onsdag kveld ankom nettmilliardæren Oslo etter to heseblesende døgn i Stockholm. I dag venter London.

Nye erobringer

- Har du så kommet over noen gode ideer mens du har vært i Norge?

- Ja, jeg har sett på en fem- seks selskaper som vi vil følge opp. Ytterligere noen til vil jeg kikke nærmere på når jeg kommer tilbake til USA.

- Hva ser du etter?

- Jeg kikker på konseptet, kundegrunnlaget, managementet og hvordan selskapene er priset. Mange er høyt priset, sier Vik som i USA omtales som noe av en «børsraider».

- Men er det mulig å få noen som helst oversikt over et selskap på et par timer?

- Ja, visst.

Mange mail

Etter at Dagbladet skrev om Vik og det familiestyrte selskapet Excelera lørdag 29. januar i år, ble han neddynget av elektronisk post fra nordmenn.

- Jeg tror jeg har fått 50- 100 e-mail og telefonhenvendelser. Det gjelder både reine ideer og forretningskonsepter som allerede er etablert. Men jeg er åpen for flere ideer.

Alexander Vik har satt seg som mål å bli Europas nettkonge. Men det haster.

- Ja, alt går fort på nettet.

Sier Norges rikeste.

FANT SELSKAPER: Den norskættede millionæren Alexander Vik (44) er storfornøyd etter å ha funnet fem-seks norske nettselskaper med potensial.