Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han kan ha ofre i hele Norge

Ny, mulig pedofilisak rulles opp. Politiet gjennomgår tusenvis av timer med film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Mandag ble en mann i 30-årene pågrepet i sitt hjem i Bodø, siktet for seksuelle overgrep mot barn.

 - Det er tidlig i etterforskningen, men det er mulige ofre andre steder over hele landet, sa Heidi Kløkstad, påtaleleder i Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

1997
Et av overgrepene politiet mener mannen står bak stammer fra 1997 og er videofilmet. Ifølge politiet har dette overgrepet alene en strafferamme på 21 år.

Ifølge kriminalsjef Arne Hammer går politiet nå gjennom tusenvis av filer. Bodømannen skal være ugift og har innrømmet forholdene han er konfrontert med.

2006
2006 ble politiet i Bodø varslet om at mannen, som nå er siktet for overgrep mot flere barn i alderen åtte til 16 år, omga seg med barn, melder NTB.


- I 2006 fikk politiet bekymringsmelding fra foreldre til to barn om at den siktede kjørte rundt med 12- og 13-åringer i bilen sin. Politiet dro til mannens hjem og konfronterte ham med det, men vi fant ikke noe som tydet på at det dreide seg om pedofili og overgrep, sier Arne Hammer, politioverbetjent i Bodø politidistrikt, til NTB.


Far tok kontakt
Den siktede er varetektsfengslet i fire uker, med to uker i isolasjon.


- Bakgrunnen for pågripelsen var at en far til en 11-årig gutt kontaktet oss. Han viste fram meldinger fra den siktede på sønnens mobiltelefon. Det var av typen meldinger som en mann ikke skal sende til et barn. Samme dag ble mannen pågrepet i sitt hjem i Bodø uten dramatikk. I hans hjem ble det gjort beslag av elektronisk utstyr som mobiltelefon og PC, som viser at han har forgrepet seg på flere barn, sier Hammer, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media