«Han kan ikke jobbe her»

Det sier Morten Furuholmen, sjef i Advokatfirmaet Furuholmen. Han sier at han føler seg «jævla sviktet». Tune er nå anmeldt for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokatfullmektig Terje Tune er anmeldt til politiet av UDI for å ha gitt falsk forklaring til offentlig myndigheter, opplyser politiadvokat Dag Paulsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Anmeldelsen omfatter også straffelovens bestemmelser som forbyr å gi vesentlig villedende opplysninger til myndighetene.

- Det er økokrimseksjonen ved Oslo politidistrikt som skal etterforske saken, og saken blir etterforsket på vanlig måte, sier Paulsen.

Falske historier

I går kveld avslørte TV 2 at Terje Tune solgte falske torturhistorier til asylsøkere. I dag blir han kalt inn på Furuholmens kontor - når han forlater kontoret, har han ingen jobb.

- Jeg føler meg jævla sviktet. Etter å ha sett programmet, er det klart at vi ikke kan leve med dette. Han kan ikke jobbe på mitt kontor. Han vil bli avskjediget, sier Furuholmen til Nettavisen.

Han har ikke snakket med Tune ennå, men har vært i kontakt med UDI. Advokatfirmaet kommer også til å samarbeide med Advokatforeningen og politiet.

- Jeg føler meg som en banksjef som har en utro kasserer, hvor underslaget bare blir større og større.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer