«Han kan ikke jobbe her»

Det sier Morten Furuholmen, sjef i Advokatfirmaet Furuholmen. Han sier at han føler seg «jævla sviktet». Tune er nå anmeldt for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatfullmektig Terje Tune er anmeldt til politiet av UDI for å ha gitt falsk forklaring til offentlig myndigheter, opplyser politiadvokat Dag Paulsen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Anmeldelsen omfatter også straffelovens bestemmelser som forbyr å gi vesentlig villedende opplysninger til myndighetene.

- Det er økokrimseksjonen ved Oslo politidistrikt som skal etterforske saken, og saken blir etterforsket på vanlig måte, sier Paulsen.

Falske historier

I går kveld avslørte TV 2 at Terje Tune solgte falske torturhistorier til asylsøkere. I dag blir han kalt inn på Furuholmens kontor - når han forlater kontoret, har han ingen jobb.

- Jeg føler meg jævla sviktet. Etter å ha sett programmet, er det klart at vi ikke kan leve med dette. Han kan ikke jobbe på mitt kontor. Han vil bli avskjediget, sier Furuholmen til Nettavisen.

Han har ikke snakket med Tune ennå, men har vært i kontakt med UDI. Advokatfirmaet kommer også til å samarbeide med Advokatforeningen og politiet.

- Jeg føler meg som en banksjef som har en utro kasserer, hvor underslaget bare blir større og større.

Furuholmen sier at de ikke har funnet noen faktureringer på det som kom fram på tv i går kveld.

- Alt tyder derfor på at han har gjort dette for egen regning, avslutter Furuholmen.

Det var Utlendingsdirektoratet (UDI) som tirsdag ettermiddag anmeldte den skandaliserte advokaten.

_Han er anmeldt for mulig falsk forklaring og for mulige brudd på utlendingsloven, forteller politiadvokat Dag Paulsen til Dagbladet.no. I mulige brudd på falsk forklaring ligger Tunes angivelige hjelp til asylsøkere til å dikte opp historier for å bedre sjansene for opphold i Norge. Ifølge TV2s avsløring i går.

_Det er for tidlig å si hvor omfattende etterforskningen vil bli. Men vi vil være avhengig av innspill blant annet fra UDI, sier Paulsen.

AVSLØRT: I går ble han avslørt av TV 2, i dag får Terje Tune sparken av sjefen.
FØLER SEG LURT: Advokat Morten Furuholmen vil ikke lenger ha Terje Tune i sine rekker.