Han kan løse kapteinsgåten

TORP (Dagbladet): Endelig kan den mystiske forsvinningen til kaptein Magnar Solberg utenfor østkysten av USA i oktober 1987 få sin løsning. Etter flere års tautrekking kom i går kronvitnet i den sannsynlige drapssaken til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her skal han forklare seg om hva som egentlig skjedde om bord på «Iver Sovereign» den svarte oktobernatta for snart 13 år siden.

Enken etter kapteinen, Karin Solberg (63), har brukt over 300000 kroner på saken for å finne et svar på hva som hendte ektemannen den 12. oktober 1987. Hun besørget selv privat etterforskning og håper nå at hun endelig får oppleve et gjennombrudd. Det håper også Larvik-politiet, bekrefter etterforsker Tom Olaisen til Dagbladet.

Kastet over bord?

Advokat Johnny Sveen fra Larvik har hjulpet enken med saken i lengre tid. Takket være enken, og Sveens innsats, ble den mulige drapssaken nylig gjenopptatt.

Etter lang kamp og med støtte fra mange gode hjelpere kom i går den filippinske sjømannen Severiano L. Perez til Norge. Han var matros om bord da kaptein Solberg forsvant. Perez skal ha forklart at kapteinen var blitt kastet over bord, og at han vet hvem som må ha stått bak den mistenkte ugjerningen om bord på kjemikalieskipet «Iver Sovereign», eid av det nå nedlagte rederiet Iver Bugge.

Det var norske offiserer på båten, men filippinsk mannskap.

Enken må få svar

Politiet i Larvik tror nå på et gjennombrudd:

- Vi vil avhøre Perez om det som skjedde søndag og mandag, for så å gå i rettslig avhør - trolig tirsdag, sier politiførstebetjent Tom Olaisen til Dagbladet.

Enkens advokat, Johnny Sveen, sier dette:

- Det viktigste er at vi får greie på hva som skjedde, slik at Karin Solberg kan få fred. Hun har kjempet i over 12 år for å få et svar.

ENDELIG I NORGE: Forsvinningen til kaptein Magnar Solberg i1987 kan bli løst. Severiano Perez kom til norge i går for å stille i rettslige avhør med politiet.