KAN IKKE MØTE: Den siktede 21-åringen ligger fortsatt på Ullevål Universitetssykehus, og verken politiet eller hans forsvarer har fått mulighet til å snakke med ham. Foto: Privat
KAN IKKE MØTE: Den siktede 21-åringen ligger fortsatt på Ullevål Universitetssykehus, og verken politiet eller hans forsvarer har fått mulighet til å snakke med ham. Foto: PrivatVis mer

- Han kan plutselig våkne opp og få masse besøk

Derfor vil politiet varetektsfengsle den drapssiktet 21-åringen som ligger på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarer Harald Stabell reagerer kraftig på at hans klient, en drapssiktet 21 år gammel mann fra Hemsedal, i dag ble framstilt for varetektsfengsling uten at han kunne være tilstede, og uten at verken politiet eller forsvarer har snakket med ham.

- Det er en menneskerett å kunne forsvare seg og personlig ta til motmæle mot de anklagene som blir rettet mot en, sier Stabell til Dagbladet.

- Hvordan mener du politiet kunne gjort det praktisk i denne saken?

- Ved å ha vakthold på sykehuset og framstille ham for fengsling når han er frisk nok.

Politiet mener de må fengsle 21-åringen.

- Vi vet ikke når han er i stand til å snakke, når han kan motta besøk eller skrives ut. Så lenge vi ikke vet er vi nødt til å ha kontroll på ham. Vi begrunner fengslingen med bevisforspillelsesfare. Vi kan komme i den situasjonen at han våkner opp plutselig og får masse besøk, og hvis vi ikke da har en kjennelse fra retten, vil det være vanskelig å forhindre det, sier Per Niklas Hafsmoe til Dagbladet.

21-åringen var selv hardt skadd etter det nattlige dramaet på Bislett, der en 22-årig kamerat av ham ble drept, og en annen, 22-årig kompis hardt skadd. Sistnevnte ligger fortsatt hardt skadd på Ullevål sykehus.