Full krangel om regjeringens nye medlem i utlendingsnemnda:

- Han kan selvsagt ikke med stramt ansikt hevde at han vil møte muslimske flyktninger med en nøytral innstilling

Antirasistisk senter raser mot regjeringens utnevnelse av islamkritiker som medlem av Utlendingsnemnda. 

NYTT MEDLEM: Den kjente islamkritikeren og Frp-politikeren Trond Ellingsen ble sist fredag utnevnt som medlem av Utlendingsnemnda (UNE). Faksimile: Youtube-kanalen til Asker Frp. 
NYTT MEDLEM: Den kjente islamkritikeren og Frp-politikeren Trond Ellingsen ble sist fredag utnevnt som medlem av Utlendingsnemnda (UNE). Faksimile: Youtube-kanalen til Asker Frp.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at regjeringen har utnevnt islamkritiker og Frp-politikeren Trond Ellingsen som medlem i Utlendingsnemnda. Nemnda er ment å sikre rettsikkerheten til flyktninger og innvandrere som søker opphold i Norge.

Ellingsen har kommet med en rekke innvandring og islamkritiske ytringer. Blant annet har han skrevet at nordmenn ikke er «forpliktet til å åpne grensene for migranter og lykkejegere som har mislykkes i å bygge opp sine egne land. Og vi skylder de som kom før oss å ikke gjøre det».

Nå reagerer Antirasistisk Senter på utnevnelsen.

- Trist og opprørt

- Jeg blir trist og opprørt når jeg tenker på flyktningene som skal møte en beslutningstager som er så fordomsfullt innstilt til dem. Tenker han virkelig at det er akseptabelt å ta den ideologiske kampen inn i et organ som avgjør desperate menneskers liv? For hvorfor ønsker han seg ellers å være med her? Det er åpenbart ikke for å oppleve gleden av å gi desperate muslimske flyktninger beskyttelse, sier leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer