Han kan skyte ned justisministerens Krekar-løsning i morgen

Tingrettsdommer behandler Kyrksæterøra-vedtaket.

LANG ERFARING: Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg har tidligere blant annet avsagt dom i PST-saker.
Arkivfoto: Berit Roald / Scanpix
LANG ERFARING: Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg har tidligere blant annet avsagt dom i PST-saker. Arkivfoto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen klokka 09 starter Oslo tingretts behandling av oslopolitiets tvangsplasseringsvedtak mot Najumuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar.

Det er tingrettsdommer Oddmund Svarteberg (65) som skal administrere rettsmøtet, bekrefter Oslo tingrett i en pressemelding i ettermiddag. 

Den svært erfarne dommeren har tidligere blant annet avsagt dom i høyprofilerte saker mot terrormistenkte og Nokas-ransmiljøet, og har hatt flere av Norges mest kjente kriminelle på tiltalebenken i ulike sammenhenger.

Kan ankes Etter alt å dømme vil Krekar selv møte i retten, der møtet i utgangspunktet skal gå for åpne dører. Advokat Brynjar Melings klage er på over 20 sider, og det er uklart hvor lang tid tingretten vil bruke på å behandle saken. Påtaleleder ved politiets utlendingsseksjon, Vegard Rødås, er Melings motpart.

Det er knyttet svært stor spenning til om politivedtaket og instruksen fra Justisdepartementet som ligger bak avgjørelsen om å sende Krekar til Kyrksæterøra og ilegge ham meldeplikt der, vil bli regnet som gyldig av retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.