- Han kan være på andre sida av gata, eller på andre sida av jorda

Jakter drapsetterlyste Kim Andreas Kristiansen (23).

POLITIJAKT: Politiet vet ikke hvor drapssiktede Kim Andreas Kristiansen befinner seg, men har ingen holdepunkter for å tro at han har flyktet til utlandet. Han er etterlyst for drapet på stefaren Bjarte Hansen (58) som ble funnet i et bål torsdag. Her er politimester i Lillehammer Bjørn Egil  Bergundhaugen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
POLITIJAKT: Politiet vet ikke hvor drapssiktede Kim Andreas Kristiansen befinner seg, men har ingen holdepunkter for å tro at han har flyktet til utlandet. Han er etterlyst for drapet på stefaren Bjarte Hansen (58) som ble funnet i et bål torsdag. Her er politimester i Lillehammer Bjørn Egil Bergundhaugen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Politiet i Lillehammer har fått en rekke tips om observasjoner av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23) etter at de i formiddag gikk ut med navn og bilde på 23-åringen som er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer før helgen.

Det var ved 12-tiden torsdag at en turgåer fant rester av et menneskelik på et ferskt bål nær Hundseterveien på Hafjell i Øyer.

Politiet har aksjonert flere steder, senest i noen gamle nazi-huler fra andre verdenskrig i området Solhøgda i Lillehammer. Politiet har også aksjonert mot flere adresser og en bil.

Etterlyst internasjonalt 23-åringen er stadig ikke funnet og er nå etterlyst internasjonalt.

- Vi har ingen holdepunkter for å tro at han er i utlandet. Han kan for alt vi vet være på andre sida av gata her, eller andre sida av jorda, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer-politiet til Dagbladet.

23 år gamle Kim Andreas Kristiansen ble etterlyst internasjonalt etter at hans status forandret seg fra drapsmistenkt til drapssiktet.

- Da vi gikk til det drastiske skritt å etterlyse han med persondata og bilde, var det naturlig å etterlyse ham internasjonalt, sier Bergundhaugen.

- Ikke kontaktbar Politiet sier til Dagbladet at de ikke har registrert at han har vært tilgjengelig eller kontaktbar siden fredag. Det kan bety at telefonen til siktede enten er avslått eller dumpet i flukten.

Politiet vil ikke kommentere om han har vært aktiv på Facebook eller andre sosiale medier siden likfunnet torsdag.

- Vi har grunn til å tro at denne mannen er ustabil. Det sier vi ut i fra at han er i en presset situasjon. Det er grunn til å vise forsiktighet dersom man skulle påtreffe siktede, sier politistasjonssjefen.

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23). 
Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen (23). Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer