Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han kapret flyet for å unngå militæret

Har søkt politisk asyl i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som  kapret flyet  som var på vei fra Albania til Istanbul, skal ha tatt over flyet for å slippe unna militærtjeneste i hjemlandet, melder AP.

Hakan Ekinci (28) skal ifølge italiensk sikkerhetshetstjeneste, ha stormet inn i cockpiten og sagt de var to stykker som kapret flyet. Dette førte til at man i lang tid trodde det var to som utførte kapringen.

Det ble også spekulert i om årsaken til kapringen var pave Benedikt XVIs forestående besøk til Tyrkia. Dette tilbakevises av tyrkiske myndigheter.

- Det hadde ingnting med pavens besøk å gjøre. Det var simpelten et forsøk på å søke politisk asyl med begrunnelse i psykiske problemer, sier Tyrkias transportminister, Binali Yildirim.

Ekinci skal tidligere på dagen ha blitt nektet politisk asyl i Albania, og albanske myndigheter varslet de tyrksike om at han var på vei til Istanbul. Der ville han i tilfelle ha blitt arrestert ved ankomst for desertering, sier guvernør i Istanbul, Muammer Guler.

Ekinci skal ha skrevet et brev til paven i august, der han ba om hjelp for å slippe militærtjenesten, melder tyrkiske Anatolia. Andre tyrkiske medier sier at han også skal ha konvertert fra islam til kristendommen.

KAPRET FLY: Boeing 737-400 flyet med 113 passasjerer ombord ble kapret på vei til Istanbul Foto: SCANPIX/EPA
KAPRET FLY: Boeing 737-400 flyet med 113 passasjerer ombord ble kapret på vei til Istanbul Foto: SCANPIX/EPA Vis mer
KAPREREN Hakan Ekinci søker politisk asyl for å slippe unna miløitærtjeneste i Tyrkia