Han kastet ølglasset etter Andreas (25)

Døde av hjerneblødning etter å ha fått glasset i hodet.

HER ER HAN: Dette er mannen som kastet ølglass i hodet på den norske studenten Andreas Bull-Gundersen (25) på utestedet Café Rust i København. Nordmannen døde som følge av hodeskadene han ble påført. Foto: Dansk politi
HER ER HAN: Dette er mannen som kastet ølglass i hodet på den norske studenten Andreas Bull-Gundersen (25) på utestedet Café Rust i København. Nordmannen døde som følge av hodeskadene han ble påført. Foto: Dansk politiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Dansk politi har fortsatt ikke funnet gjerningsmannen som kastet et ølglass i hodet på Andreas Bull-Gundersen (25).

Derfor offentliggjør de nå bildene fra overvåkningskameraene på utestedet Café Rust i København, der episoden fant sted natt til søndag for en uke siden.

- Vi etterlyser ham fordi vi ikke har fått noen opplysninger om hvem han er og han ikke har meldt seg selv, sier Henning Schou Kofoed, politiinspektør i København-politiet, til Dagbladet.

Har et tydelig arr
Schou Kofoed opplyser at bildene er tatt få minutter før gjerningstidspunktet. Overvåkningskameraene har fanget opp hva som skjedde da mannen kastet de to tunge glassene etter den norske studenten.

Andreas Bull-Gundersen henvendte seg til dørvaktene for å få kastet ut noen han hadde havnet i en barkrangel med, da det fatale slaget mot hodet kom.

- Videoen viser meget tydelig hva som har skjedd, sier Schou Kofoed.

Politiet bemerker at den etterlyste har et tydelig arr som starter i hårgrensen ved venstre tinning.

- Har dere fått inn tips om hvem mannen kan være?

- Nei, dessverre har vi ikke det.

- Hvor vanlig er det at dere ikke får tips i en sak som er så profilert som dette?


- Dessverre opplever vi at det skjer i blant.

Avvist på Rigshospitalet
Andreas Bull-Gundersen ble funnet død tirsdag kveld i forrige uke. Dansk politi mener nordmannen døde som følge av hjerneblødning, mest sannsynlig forårsaket av hodeslaget.

Dagbladet har tidligere snakket med en av Andreas' kamerater som fulgte nordmannen til Rigshospitalet søndag morgen. Andreas hadde en alvorlig blødersykdom som gjorde at han måtte ha legetilsyn dersom han fikk slag.

På Rigshospitalet, der nordmannen gikk til jevnlig behandling, ble han imidlertid avvist.

En språklig misforståelse var trolig årsaken til at nordmannen fikk beskjed om å oppsøke en annen legevakt.

- Vi sa gang på gang at han var bløder, men sykepleieren forsto ikke og svarte at hun ikke kunne se noe blod. Vi sa det latinske navnet på sykdommen, hemofili, men hun misforsto og trodde han var homofil. Hun ga klart uttrykk for at han ikke trengte noe behandling fordi han var homo,  fortalte en av kameratene, som var med Andreas på legevakten.

HEMOFILI, IKKE HOMOFILI: Det skal kameratene som fulgte Andreas til legevakten ha sagt gang på gang. Likevel tyder alt på at en språklig misforståelse førte til at nordmannen, som hadde en alvorlig blødersykdom, ikke fikk den legehjelpen han trengte. Foto: Kristian Ridder Nilsen/PRIVAT
HEMOFILI, IKKE HOMOFILI: Det skal kameratene som fulgte Andreas til legevakten ha sagt gang på gang. Likevel tyder alt på at en språklig misforståelse førte til at nordmannen, som hadde en alvorlig blødersykdom, ikke fikk den legehjelpen han trengte. Foto: Kristian Ridder Nilsen/PRIVAT Vis mer