- Han kastet to bager inn i en bil, og så skjøt han opp i lufta med et automatvåpen

Væpnet politi jakter fire gullsmedranere i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gullsmed på Grønland i Oslo er blitt ranet i formiddag.

- Politiet er på stedet i forbindelse med et med væpnet ran. Skudd er avfyrt, ingen personer er meldt skadd, melder Oslo-politiet på Twitter.

Politiet går ved 1255-tida ut med følgende beskrivelse av ranerne:

STORE POLITISTYRKER: Bevæpnet politi i stort antall jakter nå ranerne. Foto: Frank Karlsen
STORE POLITISTYRKER: Bevæpnet politi i stort antall jakter nå ranerne. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- I forbindelse med med gullsmedranet søker politiet etter følgende gjerningsmenn: Fire unge menn, iført olabukser og grå jakke med grå stripe over brystet/og ermet. En med grønne sko, en med svarte sko med hvit S på siden og hvit såle, sort ryggsekk med hvitt på. Finlandshetter eller dykkermaske. Røde hansker.

Så ranerne Det ligger to patronhylser igjen utenfor lokalet til gullsmeden.

Ifølge øyenvitner har bevæpnet politi stoppet flere biler ved Tøyen skole, trolig på jakt etter gjerningsmannen. Politihelikopter deltar også i søket. Politiet avhører også vitner i området rundt Grønlands Torg. Vitner Dagbladet har vært i kontakt med gir delvis sammenfallende beskrivelser av ranet:

- Vi så fire maskerte ranere. Da de kom ut av gullsmeden skjøt de ett skudd i lufta. Deretter kjørte de bort i en Audi A3, sier et øyenvitne til Dagbladet

UTBRENT: Her står den utbrente Audien ikke langt unna åstedet for ranet. Foto: Harald S. Klungtveit
UTBRENT: Her står den utbrente Audien ikke langt unna åstedet for ranet. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

- Jeg så det sto en Audi parkert midt i veien. Plutselig kom det en mann ut av butikken. Han kastet to bager inn i en bil, og så skjøt han opp i lufta med et automatvåpen, for å få folk unna. Det virket godt planlagt, sier et annet vitne.

Samme bil Det har samtidig vært en bilbrann ved Lakkegata skole i Heimdalls gate i Oslo, ikke veldig langt ifra åstedet for ranet.

Dagbladet får opplyst at det nettopp er en Audi A3 som har brent. Det er samme bilmodell som skal ha blitt brukt i ranet på Grønland. Audien er svenskregistrert.

- Det var udramatisk og brannen er slukket, opplyser Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

STOPPER BILER: Politiet stopper biler på jakt etter ranerne. Foto: Øyvind Edvartsen
STOPPER BILER: Politiet stopper biler på jakt etter ranerne. Foto: Øyvind Edvartsen Vis mer

Politiet stopper biler ikke bare i Oslo sentrum, men også ved Carl Berners plass og på E18 så langt ut som ved Mastemyr. Dermed er det trolig at ranerne kan ha hatt en fluktbil parkert der den utbrente Audien ble funnet.

Dagbladet kommer med mer.

VÆPNET RAN: Politifolk avhører vitner etter at en gullsmed på Grønland i Oslo ble ranet i formiddag. Foto: Frank Karlsen
VÆPNET RAN: Politifolk avhører vitner etter at en gullsmed på Grønland i Oslo ble ranet i formiddag. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer