Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Han kikket bak seg flere ganger. I handa hadde han et balltre.»

Hun så de to mennene løpe bort fra huset hvor Annie Bergliot Olsvik (83) ble drept. Hun er helt sikker på at den ene bar på et balltre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): - Jeg er helt sikker. De løp nordover på gangstien på vestsida av veien. Han som løp ytterst mot veien, hadde et elektrisk apparat i armene, og selv om han løp tungt, løp han bare rett fram. Den andre virket mer forvirret og nervøs. Han kikket bak seg flere ganger. I handa hadde han et balltre, sier kvinnen som observerte de to fra en bil, bare noen få meter unna.

Ble stoppet av faren

Kvinnen sier hun ville følge etter de to mennene da de forsvant ut av hovedveien, men ble stoppet av sin far.

Vitneobservasjonen ble gjort noen minutter før midnatt lørdag. Den unge kvinnen hadde hentet faren i Haugesund sentrum og var på vei hjemover i nordlig retning langs Karmsundgata da hun la merke til mennene som løp langs gangstien. Faren ble også oppmerksom på de to.

Merkelig oppførsel

Begge la merke til mennenes merkelige oppførsel, og senket hastigheten på bilen til gangfart i busslomma på andre sida av veien.

Vitnene fulgte de to mistenkte med øynene til de forsvant inn den andre stikkveien vestover, om lag 50 meter fra åstedet.

- Min datter ville følge etter dem inn gata for å se hva de drev med, eller ringe politiet. Men jeg mente at vi ikke skulle gjøre det. Vi skjønte at dette var noe unormalt, men ante ikke da at noen var drept. Da vi morgenen etter skjønte at det var et drap, tok vi kontakt med politiet, sier faren.

Fremmed språk

Far og datter forteller at de så de to godt i den lyse sommernatta:

Den ene bar mørke eller svarte klær, mens den andre hadde på seg noe som kan være ei lysere fleecejakke. Begge var av middels høyde, og det var klart at de ikke var av norsk opprinnelse.

Den unge kvinnen og faren hadde ikke sett de to mennene tidligere. De så ikke mennene løpe ut av hagen til den drepte, men andre vitner har observert dette.

Andre vitner har hørt de to mennene snakke sammen på et fremmed språk.

- De løp inn Krabbavikgata og forsvant, og vi kjørte videre. Det er veldig trist å tenke på det som har skjedd, sier det unge kvinnelige vitnet til Dagbladet.

Fluktbil?

Politiet tror de to gjerningsmennene kan ha gjemt en fluktbil i Krabbavikgata, en 100 meter lang blindvei, eller ved Rekavikplassen. Denne plassen er forbundet med Krabbavikgata med en sti.

Politiet ønsker informasjon fra alle som kan ha observert en bil i området rundt det aktuelle tidspunktet.

I går bekreftet politiet at innbruddstyver også var på besøk hos Tomiscau Beslic, nærmeste nabo til den drepte. Husene ligger på samme tomt.

Mens Beslic og familien ikke var hjemme, skal tyver ha stjålet et redskap som kan ha blitt brukt i drapet på Annie Olsvik.

Teknikere fra politiet har funnet merker på Beslics inngangsdør. Men vakthunden hans var hjemme, og Beslic er sikker på at bjeffing avbrøt et innbruddsforsøk i huset hans.

Døra til Beslics verksted var brutt opp. Politiet tror, men kan ikke bekrefte, at noe er stjålet.

- Hun var min nære nabo i seks år. Hun var en snill og god dame. Det er veldig vondt, sier Beslic.

Politiet fattet i går så stor interesse for dette sporet at de kalte inn Beslic til avhør. Sju etterforskere gransket også hagen og verkstedet hans.

FRELSESARMÉEN: Annie Bergliot Olsvik var aktiv i Frelsesarméen i Haugesund.