- Han kjempet imot

48-åringen døde av surstoffmangel, men det var delvis hans egen feil, mener Spesialenheten for politisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot de fire politimennene som har vært under etterforskning i Obiora-saken i Trondheim, melder NTB.

Saken er henlagt for tre av politimennene etter bevisets stilling, mens den fjerde blir renvasket med formuleringen intet straffbart forhold bevist.

- Dette er en relativt kompleks sak, men avgjørelsen er bygget på de sakkyndiges vurderinger. Deres konklusjon er at Eugene Ejike Obiora døde som følge av kvelning på grunn av surstoffmangel. Det skyldes press mot hals og mageleie, men også på grunn av hans egne motstridelser under pågripelsen, sier sjef for Spesialenheten, Jan Egil Presthus til Dagbladet.no.

Refser norsk politi

Men Spesialenheten kommer også med kritikk av politiet i deres henleggelses-vedtak.

- Politiet burde ha mer kunnskap om faremomenter ved press mot spesielt mageleie. I denne saken hadde politiet lite eller ingen kunnskap om dette. Men dette er ingen kritikk mot de aktuelle politibetjentene i denne saken, men mot politiet generelt, understreker Presthus.

I vedtaket til Spesialenheten står det følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer