- Han kjører på henne uten å bremse

Svensk mann siktet for drapsforsøk på norsk kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 51 år gammel norsk kvinne er alvorlig skadd etter at hun ble påkjørt av sin svenske eksmann (57) på Dalaberg i Uddevalla søndag.

- Kvinnen var på ferie i et sommerhus i Uddevalla. Forut for hendelsen hadde de to, som har en mindreårig sønn sammen, kontakt på telefon flere ganger. I 18-19 tiden på søndag møter han opp i bil utenfor sommerhuset til kvinnen. De snakker i telefon også da, og kvinnen kommer ut, opplyser kriminalbetjent i Trollhättan, Tord Haraldson til Dagbladet.no.

Kvinnen hadde da en kniv i hånda, ifølge et vitne.

Kastet opp i lufta
Rett utenfor huset, og foran øynene på fire-fem personer kjører mannen på sin tidligere kone.

- Vitner forteller at han kjørte rett på henne uten å bremse. Hun ble kastet 2-3 meter opp i luften, rullet over bilen og landet på bakken. Deretter kjører mannen fra stedet, men litt etter kommer han tilbake, sier Haraldson.

Politiet opplyser at mannen ventet på stedet til politi og ambulanse ankom.

Alvorlig skadd
- Kvinnen ligger nå på sykehuset i Uddevalla. Hun har skader både i hodet og kroppen. Tilstanden ble i går beskrevet som kritisk, men i ettermiddag sier de at den er alvorlig, men stabil. Hun skal nå flys tilbake til Norge, opplyser Haraldson.

Den 57-år gamle mannen er nå siktet for drapsforsøk. Han blir framstilt for varetektsfengsling i Uddevalla tingrett i morgen formiddag.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og har en annen forklaring, sier kriminalbetjenten.

Mannen, som ikke har noe kriminelt rulleblad fra tidligere, var ikke påvirket av alkohol da hendelsen fant sted.