Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han kjørte bilen selv

Et vitne mener å ha sett Fabian Bengtsson kjøre alene til stedet der han ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Litt før klokka ett i natt kom et vitne og meldte seg for den svenske avisa Expressen.

Vitnet hadde helt nye opplysninger å komme med om kidnappingen av Fabian Bengtsson.

- Så ham

- Jeg så han kjøre til parken i en Volvo, fortalte vitnet til Expressen, som umiddelbart kontaktet politiet.

Vitnet forteller at Bengtsson kom kjørende alene i en sølvgrå Volvo S40 morgenen han ble funnet i Slottsskogen park i Göteborg. Da hadde Bengtsson vært kidnappet i over 17 døgn.

Politiet reagerte lynkjapt på de nye opplysningene i saken. Innen klokka to i natt kom bilen fram til politihuset i Skånegatan i Göteborg. Bilen, som er leaset, gjennomsøkes nå grundig etter eventuelle spor.

Unikt vitnemål

- Vi har ikke noe annet vitne som har sett Fabian komme i en bil, sier Thomas Ekman, leder i spaningsavsnittet i Göteborg-politiet til Expressen.

BILEN: Politiet fant den leasede bilen i natt og hentet den inn for undersøkelser. Foto: Sven Lindwall / EXPRESSEN
BILEN: Politiet fant den leasede bilen i natt og hentet den inn for undersøkelser. Foto: Sven Lindwall / EXPRESSEN Vis mer

En teori politiet foreløpig har, er at Volvo-konsernets sikkerhetstjeneste har vært involvert. Det har lenge vært kjent at det finnes nære kontakter mellom Bengtsson-familien og ledere innen volvokonsernet.

Det er imidlertid fortsatt uklart om sikkerhetstjenesten til Volvo har vært involvert i arbeide med å få Fabian Bengtsson fri.