11 DØDE:  11 personer, blant dem gjerningsmannen, er drept i Alabama. Bildet fra et av åstedene i Samson. Foto:  AFP PHOTO / WEAR TV3 via CNN
11 DØDE: 11 personer, blant dem gjerningsmannen, er drept i Alabama. Bildet fra et av åstedene i Samson. Foto: AFP PHOTO / WEAR TV3 via CNNVis mer

- Han kjørte nedover veien og skjøt folk mens de satt på terrassen

Vitner beskriver grusomme scener under drapsraid i Alabama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 11 personer er drep i et drapsraid i delstaten Alabama i USA i går ettermiddag, lokal tid.

En mann som foreløpig ikke er identifisert skal ha brent ned sin mors hus, skutt medlemmer av sin egen familie og drept det som tilsynelatende er fremmede mennesker ved å skyte dem fra bilen sin mens de satt på terrassen, skriver nyhetsbyrået Ap.

Blodbadet startet i den lille byen Kingston øst i Alabama nær grensen til Florida, hvor gjerningsmannen skal ha tent på morens hus. Den døde kvinnen er lokalisert inne i huset, men siden huset fortsatt brenner har ikke politiet kunnet ta seg inn. Man er derfor ikke sikre på om hun også er skutt.

Det er på det rene at mannen etter å ha tent på huset kjørte nesten 2 mil til Samson, en annen liten by på grensen mot Florida.

Dreper seks i Samson
Her drepte han seks voksne og tre barn utenfor tre forskjellige boliger.

- Han bare kjørte nedover veien og skjøt folk mens de satt på terrassen. Han skjøt på vanlige folk som holdt på med sitt, sier senator for Alabama Harri Anne Smith.

Hun ble innformert om skytingen av Alabamas sikkerhetsdepartement rundt klokken 17 lokal tid.

- Vi ble informert om at det trolig var en av de verste hendelsene i Alabamas historie, i det minste i de senere år, sier Smith til lokalavisen Dothaneagle.com.

Venner og naboer beskriver grusomme scener fra åstedene.

- Jeg gikk for å plukke opp babyen. (som bodde der) Det var blod over hele plenen. Babyen var dekket i morens blod, sier Alina Knowles til lokalavisen.

Sheriffen i distriktet Greg Ward bekrefter at en av hans assistenter mistet kona og barnet sitt i skytingen ved et av husene.

- Jeg kan ikke beskrive hva som skjedde eller hvorfor det skjedde. Det er bare en trist dag for vårt distrikt, sier han til CNN.

Fortsatte mot nabobyen
Etter drapene i Samson kjører drapsmannen ut på motorveien og østover mot nabobyen Geneva.

På motorveien avfyrte han flere skudd mot en politibil, men politimannen kom fra det med bare mindre skader fra det knuste glasset.

På veien stoppet han imidlertid først ved en butikk og så ved en bensinstasjon - på hvert sted skjøt og drepte han en person med et automatvåpen fra bilen sin.

Entreprenøren Greg McCullough sto og fylte bensin da den væpnede mannen åpnet ild på stedet. En kvinne ble skutt og drept idet hun kom ut av bensinstasjonen, og McCullough ble truffet i armen av splinter.

- Først trodde jeg det var noen som spilte. Jeg er sjokkert av at noe slikt kan skje, sier McCullough ifølge AP.

Gjerningsmannen kjørte inn på parkeringsplassen i stor fart, bremset hardt, dro fram ei rifle og fyrte av, forteller tobarnsfaren. Våpenet så deretter ut til å ha låst seg, men så løsnet mannen flere skudd før han kjørte av gårde.

Jakten ender ved fabrikk
Politiet har nå tatt opp jakten på mannen, og de ender tilslutt ved fabrikken Reliable Metal Product i Geneve, hvor mannen har jobbet.

Utenfor fabrikken blir politisjefen i Geneva Frankie Lindsey truffet av et skudd i skulderen, men han reddes av en skuddsikker vest.

- Deretter gikk mannen inn i bedriftslokalene. Etter et par minutter ble det hørt skudd innenfra, og politiet fant ham død, sier Steve Jarrett i delstatspolitiet. Mannen skal ha skutt seg selv.

Gjerningsmannen åpnet også ild mot flere biler på motorveien, og han skjøt mot et kjøpesenter og en dagligvarebutikk, opplyser lokalt politi. Flere personer er såret i skytingen, melder lokale medier.

Ofrene var tilsynelatende tilfeldig valgt, men blant personene som ble drept i Samson var mannens besteforeldre og hans tante og onkel, sier kilder i kirken.

FBI er nå på vei til byene for å bistå det lokale politiet.

 I SORG: Familiemedlemmer av de drepte trøster hverandre utenfor et hjem i Samson. Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare
I SORG: Familiemedlemmer av de drepte trøster hverandre utenfor et hjem i Samson. Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare Vis mer