BLOKKERER: Her blokker Christophe Stackes lastebil det høyre kjørefeltet på riksvei 44 retning sørover. Bilen i forgrunnen hadde punktert. I den satt Daniel Ljung og kompisene. Da Stacke kom med lastebilen, ble de skjermet nok til at de kunne skifte dekk raskere. Foto: Daniel Ljung
BLOKKERER: Her blokker Christophe Stackes lastebil det høyre kjørefeltet på riksvei 44 retning sørover. Bilen i forgrunnen hadde punktert. I den satt Daniel Ljung og kompisene. Da Stacke kom med lastebilen, ble de skjermet nok til at de kunne skifte dekk raskere. Foto: Daniel LjungVis mer

Han kom Daniel til unnsetning og blokkerte veien. «Takk for at du risikerte jobben din og livet ditt for noen du ikke kjente»

Lastebilsjåføren Christophe stoppet for å hjelpe kompisgjengen som hadde punktert på motorveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Tusen takk for at du sperret av høyre kjørefelt med din lastebil. At du risikerte lastebilen din, jobben din og livet ditt for noen du ikke kjente».

Ordene tilhører svenske Daniel Ljung (20) og ble lagt ut på Facebook om Ljungs landsmann Christophe Stacke, lastebilsjåføren ansatt i norske Kingsrød Transport som nå blir hyllet i Sverige.

Stacke kom nemlig Ljung til unnsetning, og hindret en potensiell livsfarlig situasjon fra å inntreffe på motorveien i Sverige, melder Aftonbladet.

Ble tvunget til å skifte hjul

For da Ljung og kompisene hans skulle kjøre til kystbyen Smögen i Bohuslän på fredag, gikk ikke alt etter planen. Midt på motorveien like ved Uddevalla punkterte et av dekkene på bilen Ljung og kompisgjengen brukte.

TAKKNEMLIG: Daniel Ljung er takknemlig for Christophe Stackes hjelp på fredag. Foto: Privat.
TAKKNEMLIG: Daniel Ljung er takknemlig for Christophe Stackes hjelp på fredag. Foto: Privat. Vis mer

Plutselig sto de bom fast på veiskulderen, men kompisgjengen hadde ytterligere ett problem: de hadde ikke med seg reservehjul og varseltrekanten i bilen var ødelagt.

- Dekket var helt ødelagt, det var masse hull i det, sier Ljung til Dagbladet, og forteller videre at de fikk ringt opp en annen kamerat som skulle komme med reservehjul.

I mellomtida sto Ljung og en av kompisene hans og forsøkte å dirigere trafikken manuelt.

Etter at kompisen med reservehjul hadde kommet, kom tilfeldigvis også lastebilsjåføren Christophe Stacke kjørende i den 25,5 meter lange lastebilen eid av Kingsrød Transport i Sarpsborg.

Stacke fikk øye på bilen og kompisgjengen som var i ferd med å skifte hjulet med det punkterte dekket.

- Der kan han ikke stå, tenkte jeg, sier Stacke til Dagbladet.

Blokkerte veien

UFORSVARLIG: Et videoklipp filmet fra en ambulanse i Slovakia viser en bilist som nekter å flytte seg for utrykningskjøretøyet. Klippet har skapt sterke reaksjoner over hele verden. Video: Dashcam Vis mer

Og så tok Stacke grep. Han parkerte lastebilen i veien for å blokkere det høyre kjørefeltet. På den måten fikk Ljung og kompisene et etterlengtet vern mot trafikken som på ettermiddagen passerte dem med bare meters mellomrom.

For det, får Stacke skryt opp og ned i mente i Sverige, og hendelsen har blitt omtalt av både Aftonbladet og Expressen.

- Det var det rette å gjøre. Det var ingen som ventet på meg, jeg hadde ingen oppdrag å rekke. Jeg skulle kjøre til Sarpsborg for å sette fra meg lastebilen, og synes ikke at det var noen stor greie. Jeg trodde aldri det skulle blåse opp til å bli noe sånt, sier Stacke om oppmerksomheten han har fått.

REDNINGSMANN: Lastebilsjåfør Christophe Stacke mener hjelpen han ga var det minste han kunne gjøre. Foto: Privat
REDNINGSMANN: Lastebilsjåfør Christophe Stacke mener hjelpen han ga var det minste han kunne gjøre. Foto: Privat Vis mer

Samtidig erkjenner han at det er «jättesnyggt» å få oppmerksomhet for en god gjerning.

- Men jeg behøver ikke noen takk - om man kan si det sånn, sier lastebilsjåføren.

Nå blir det vennepils

Facebook-posten som Ljung skrev fredag, har over 67 000 personer likt. Innlegget er delt over 5000 ganger. I innlegget lover han å finne den gode hjelperen, og kjøpe øl til ham hvis Stacke noen gang var i nærheten av Vänersborg.

- Ja, det hadde vært hyggelig, sier Stacke.

- Jeg takker ikke nei til øl, spesielt ikke når det er ferie, legger han til.

Når Dagbladet overbringer beskjeden fra Stacke til Ljung, utbryter han:

- Så herlig. Trivelig.