KNIVSTIKKING: Store politistyrker rykket i formiddag ut til St. Hallvard videregående i Lier. Jente (16) er alvorlig skadd etter knivstikking. Elever forteller gjerningsmannen kom inn i klasserommet og spurte etter jenta. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
KNIVSTIKKING: Store politistyrker rykket i formiddag ut til St. Hallvard videregående i Lier. Jente (16) er alvorlig skadd etter knivstikking. Elever forteller gjerningsmannen kom inn i klasserommet og spurte etter jenta. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

- Han kom inn i klasserommet og sa at han var broren hennes

Vitner forteller til Dagbladet at elever gikk etter gjerningsmannen og tok bilder av ham da han forlot skolegården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIER (Dagbladet): En 16 år gammel jente ble mandag formiddag knivstukket av en 19 år gammel mann på St. Hallvard videregående skole i Lier. Gjerningsmannen er pågrepet og er siktet for forsøkt på forsettelig drap, skriver NRK.

Elever på den videregående skolen forteller at de så den siktede komme inn på skolen.

- Jeg var på vei til toalettet da han kom inn i et klasserom og sa at han lette etter den fornærmede jenta. Han spurte hvor hun var og sa at han var broren hennes, sier en elev (17), som ønsker å være anonym, til Dagbladet.

Spurte læreren

En annen elev (16) bekrefter dette, for han satt i klasserommet da den siktede stakk hodet inn døra for å spørre læreren hvor hun var.

- Så sier læreren at hun kan hjelpe han med å finne den fornærmede. Men så sier han «nei, nei», forteller han, og anslår at klokka var rundt 11 da dette skjedde.

Dagbladet møter elevene som går på samme trinn som den fornærmede jenta utenfor hovedinngangen på skolen. Elever er på vei hjem etter en kortere skoledag enn vanlig på grunn av hendelsen.

Ifølge elevene var ikke den fornærmede jenta i klasserommet da gjerningsmannen kom. Men han skal senere ha gått i korridorene på skolen og funnet henne.

Alvorlige skader

Innsatsleder i politiet, Arne Guddal, sier til Drammens Tidende at det oppsto en konfrontasjon mellom de to, men jentas medelever fikk skilt partene. Også medelevene Dagbladet har snakket med forteller at dette skal ha skjedd.

Den fornærmede jenta er innlagt på Drammen sykehus med alvorlige skader. Der ble hun umiddelbart lagt på operasjonsbordet. Politiet bekrefter at hun ble knivstukket flere steder på overkroppen.

Politiet opplyser overfor NRK at den siktede og den fornærmede jenta tidligere har vært kjærester, og at det er ingenting som tyder på at hun var et tilfeldig offer.

Kniven som ble brukt er beslaglagt, og politiet opplyser til NRK at den siktede har vært på legevakta og det er tatt blodprøver for å avdekke om han var påvirket av alkohol eller narkotika.

Bilder på sosiale medier

En annen medelev (16) av den fornærmede jenta forteller til Dagbladet at det ble kaos på skolen da alle fikk med seg at det hadde skjedd knivstikking på skolen.

- I utgangspunktet skulle bare klassen til den 16 år gamle jenta få gå hjem etter hendelsen, men det ble bare til at alle fikk lov til å dra. Folk reagerer forskjellig når sånne ting skjer, sier 16-åringen til Dagbladet, og fortsetter:

- Folk begynte å skrive til hverandre i chatte-grupper på sosiale medier om hva de har sett og har sendt bilder til hverandre.

På sosiale medier går det blant annet bilder av det som skal være den siktede mannen som forlater skolegården. Dagbladet har sett flere bilder av mannen.

Vitnene forteller til Dagbladet at elever skal ha gått etter gjerningsmannen da han forlot skolegården.

Gjerningsmannen stakk fra stedet kort tid etter overfallet. Politiet bruke hund for å følge sporene hans, og han ble pågrepet i et villastrøk 500 meter fra skolen.

Alle tre guttene sier at det er trist når sånne ting skjer, og tror at det vil være like mye prat om hendelsen når elevene møter til ny time i morgen tidlig.

- Tragisk hendelse

St. Hallvard videregående skole skriver i en pressemelding at kriseteamet i Lier kommune er på plass med et stort team. De vil sammen med skolens ledelse og rådgivere være på skolen til klokka 21.00 i kveld.

De skriver at alle 700 elever har fått den samme informasjonen på sms.

- Dette er en tragisk hendelse sier. Nå er vår fremste jobb å sørge for at elever og ansatte får den oppfølging som de har behov for. Skolen vil derfor være åpen utover kvelden for de som ønsker å ha noen å prate med, rektor Unni Aadalen.