- Han kom skrikende mot meg

Desperate elever gjemte seg på do.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - I korridoren så jeg gjerningsmannen komme skrikende mot meg med et våpen i hånda, forteller lærer Kim Kiuru til Hufvudstadsbladet.

Det begynte som en vanlig skoledag, men endte i et mareritt for de rundt 400 elevene og lærerne ved Jokela skole, fem mil nord for Helsinki.

Drapsmannen leverMidt i en skoletime ved 12-tiden skal 18 år gamle Pekka-Eric Auvinen ha begynt å skyte rundt seg i klasserommet. I nesten to timer holdt han skolen i et jerngrep, og han løsnet også skudd mot politet da de ankom stedet.

Ifølge politiet er fem gutter og to jenter, samt den kvinnelige rektoren på Jokela skola i Tusby drept. Den antatte drapsmannen skal selv ligge kritisk skadet på Tölö sykehus etter å ha skutt seg selv i hodet. Politiet tror han prøvde å ta sitt eget liv.

- Hopp ut vinduet

Lærer Kim Kiuru var inne på skolen da drama utspant seg, og har fortalt hva som hendte til flere medier, blant annet Aftonbladet, Hufvudstadbladet og CNN.

- Klokka 11.45 kom det beskjed på høytalerne om at alle elvene skulle låse seg inn i klasserommet, forteller han. Kiruru syntes dette var en rar beskjed, og gikk selv ut i korridoren for å se hva som var på ferde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer