Svein Ludvigsen

- Han kommer ikke til å erkjenne straffskyld for noe

Svein Ludvigsens forsvarer mener det sentrale spørsmålet er om Svein Ludvigsen har misbrukt sin stilling eller ei i kontakten med unge asylsøkere.

TROMSØ: Tirsdag starter overgrepssaken mot Svein Ludvigsen. Statsadvokat Tor Børge Nordmo forklarer hvordan rettssaken blir. Reporter: Trym Mogen. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Svein Ludvigsen må tirsdag morgen møte i Nord-Troms tingrett, tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med tre unge asylsøkere.

Ifølge tiltalen oppsøkte han de unge mennene på institusjoner og hjemme. Han skal deretter ha tatt de med hjem, på hytteturer og på hoteller i Oslo og utnyttet sin stilling som fylkesmann til å oppnå seksuell kontakt.

Svein Ludvigsen nekter straffskyld etter tiltalen, men det er foreløpig ukjent hva han har forklart om de konkrete hendelsene og om han har erkjent noe seksuell kontakt med de tre fornærmede tidligere asylsøkerne, som er 30-40 år yngre enn ham.

- Avviser alle anklager

I en kjennelse fra Hålogaland lagmannsrett i fjor heter det at Ludvigsen «har benektet all straffbar seksuell kontakt med N.N.». På spørsmål om Ludvigsen i avhør har erkjent seksuell kontakt, svarer forsvarer Kai Vaag:

- Han skal gi sin forklaring for retten, og jeg kommer ikke til å gå inn på den på forhånd, sier advokaten til Dagbladet.

Den forklaringen skal Svein Ludvigsen holde i Nord-Troms tingrett i Tromsø fra torsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer