<strong>DREPT:</strong> En 65 år gammel mann har tilstått drapene som nå ryster Romania. Foto: NTB Scanpix
DREPT: En 65 år gammel mann har tilstått drapene som nå ryster Romania. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Han kommer!», ropte hun. Så ble samtalen brutt

Drapet på 15 år gamle Alexandra ryster landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mann som har innrømmet å ha drept ei 15 år gammel jente i Romania, har også erkjent drap på en savnet 19-åring.

Drapet på 15 år gamle Alexandra denne uka rystet landet fordi politiet ikke greide å forhindre det.

65 år gamle Gheorghe Dinca har tilstått å ha tatt livet av 15-åringen, som forsvant onsdag i forrige uke, samt 19 år gamle Luiza, som har vært savnet siden april.

Til nyhetsbyrået Agerpres sier mannens advokat, Alexandru Bogdan, at de to tenåringsjentene ble med mannen frivillig. Han har forklart at i begge tilfellene skal det ha oppstått en konflikt i etterkant hvorpå mannens slag førte til at de to døde.

65-åringen ble pågrepet lørdag etter at politiet ransaket huset hans og fant levninger etter 15-åringen og noen av smykkene hennes. Han nektet først for å ha møtt jenta.

Lignende tilfeller

15 år gamle Alexandra ble bortført onsdag mens hun prøvde å haike til hjembyen sin i det sørlige Romania. Torsdag greide hun tre ganger å ringe nødnummeret og gi indikasjoner om hvor hun ble holdt fanget av bilføreren som tok henne opp.

Jenta ropte «Nå kommer han, nå kommer han» før samtalen ble brutt.

Tre hus ble undersøkt av politiet før de endelig fant ut hvilket hus hun hadde vært i, over tolv timer etter telefonsamtalene. Så ba politiet om ransakelsesordre, enda det ikke er nødvendig i akutte tilfeller, og ventet til dagen etter før de gikk inn i huset – 19 timer etter jentas siste anrop.

65-åringen har også tilstått å ha tatt livet av 19 år gamle Luiza, som forsvant i det samme området og under lignende omstendigheter for tre måneder siden.

Denne uken kritiserte foreldre hennes politiets håndtering av saken. Ifølge dem skal en polititjenestemann ha antydet at hun kunne ha stukket av med en kjæreste da de meldte henne savnet.

Krever at regjeringen går av

Lørdag var flere tusen demonstranter samlet i Bucuresti etter at landets politisjef måtte gå av fordi politiet ikke greide å forhindre drapet på 15-åringen.

Mens de ropte slagord mot et inkompetent politi og krevde at regjeringen må gå av, la de blomster på et spontant minnested for jenta utenfor innenriksdepartementet.

Innenriksminister Nicolae Moga kunngjorde fredag at politisjef Ioan Buda var avsatt.

Saken har truffet en nerve i Romania, og demonstrantene beskylder den sosialdemokratiske regjeringen for å svekke landets rettssystem med reformer som er sterkt kritisert av EU.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer