Thailand-saken:

- Han kommer til å dø

En nordmann er siktet for dødsvold i Thailand. Hjemme i Norge kjemper søstera en desperat kamp for å hjelpe broren.

DET SISTE BILDET: Søstera mottok dette bildet av broren i Thailand. Kort tid etter var han siktet for dødsvold og på rømmen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DET SISTE BILDET: Søstera mottok dette bildet av broren i Thailand. Kort tid etter var han siktet for dødsvold og på rømmen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han er en helt vanlig familiefar, og ikke den personen han blir framstilt som, sier en fortvilet søster til Dagbladet.

I slutten av august havnet broren hennes, tidligere bare omtalt som en nordmann i 50-åra, i et basketak med en brite på et luksushotell i Phuket i Thailand. Dette endte i døden for Amitpal Singh Baja (34).

Nordmannen, som selv ble knivstukket under slåsskampen, ble siktet for vold med døden til følge. Han er nå på rømmen fordi han frykter for sitt eget liv.

- Han har fått opplyst fra folk i Thailand at det er en skuddpremie på hodet hans. Han er kjemperedd, sier søstera.

Hun er anonymisert i saken av hensyn til broren. Hun er fem år yngre enn storebroren og de har hatt et godt søskenforhold. Etter den dramatiske episoden på luksushotellet, ringte han henne.

- Da var han helt hysterisk. Han fortalte at han var på sykehus og at han var stukket med kniv. Han sa at han forsvarte seg, men at mannen døde og at han kom til å havne i fengsel i mange, mange år, sier hun.

Kranglet med naboen

Hjemme hos søstera blir Dagbladet vist en rekke bilder fra nordmannens liv hjemme i Norge. Bildene viser en vanlig familiefar og ikke en kaldblodig drapsmann, slik søstera mener broren blir framstilt i utenlandske medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer