Donald Trump:

- Han kommer til å vinne

En av Donald Trumps største kritikere, Mitt Romney, er sikker i sin sak. Han tror Trump vil vinne nominasjonen om å bli republikanernes presidentkandidat i 2024 om han stiller til valg. - Vinner med et valgskred, sier han.

TAKKETALE: Her taler Donald Trump for siste gang som president i USA. Video: AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den republikanske senatoren Mitt Romney er kjent som en skarp kritiker av ekspresident Donald Trump.

Han var en av sju republikanerne som stemte for å dømme Donald Trump under den andre riksrettssaken mot ham.

Det samme gjorde han under den første riksrettssaken mot ekspresidenten, da som eneste Republikaner. Trump ble frikjent i begge riksrettssakene.

- President Trump har vært respektløs mot amerikanske velgere, har gjort skam på valgsystemet og vanæret presidentembetet, sa Romney etter angrepet på Kongressen 6. januar.

- Han kommer til å vinne nominasjonen

Selv om Romney er en skarp kritiker av Trump, er han sikker på en ting. Han tror at ekspresidenten vil vinne nominasjonen om å bli republikanerens presidentkandidat i 2024.

Det forutsetter selvsagt at Trump stiller til valg, noe han på nåværende tidspunkt ikke har sagt at han gjør.

TRUMP-KRITIKER: Mitt Romney tror Donald Trump kommer til å vinne nominasjonen om å bli repbulikanernes presidentkandidat i 2024 om han stiller til valg. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/NTB.
TRUMP-KRITIKER: Mitt Romney tror Donald Trump kommer til å vinne nominasjonen om å bli repbulikanernes presidentkandidat i 2024 om han stiller til valg. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/NTB. Vis mer

- Jeg vet ikke om han kommer til å stille til valg i 2024, men om han gjør det, så er jeg sikker på at han kommer til å vinne nominasjonen, sier Romney i et nytt intervju med New York Times.

- Vinner med et valgskred

USIKKERT: I dag skal senatet ta stilling til skyldsspørsmålet mot USAs tidligere president, Donald Trump. Oppfordret han sine tilhengere til et voldelig angrep mot kongressen? Video / reporter: Vegard Kvaale. Vis mer

Trump-kritikeren påpekte at «mye kan skje mellom nå og 2024», og la til:

- Jeg ser på meningsmålingene, og meningsmålingene viser at blant navnene som nevnes som potensielle kandidater i 2024, hvis du legger inn Donald Trump der blant republikanerne, så vinner han med et valgskred.

- Har stor innflytelse

- Han er den klart største stemmen, og har en stor innflytelse i partiet mitt, fortsatte Romney overfor New York Times.

På spørsmål fra storavisa om han ville kjempe mot Trump, svarte Romney:

- Jeg ville ikke stemt på Trump igjen. Jeg har ikke stemt på ham tidligere, og jeg ville sannsynligvis støtte noen som jeg tror at representerer den lille fløyen i det republikanske partiet som jeg representerer.

Er ventet å holde tale

DÅRLIG STAND: I en pressekonferanse torsdag 11. februar refset Joe Biden jobben som Donald Trump gjorde med vaksineringen. Video: AP Vis mer

Søndag er det ventet at Donald Trump vil holde sin første tale siden han forlot Det hvite hus 20. januar.

Det har en rekke amerikanske medier erfart.

Ifølge mediene vil Trump si i talen at han blir Republikanernes «antatte» kandidat under valget i 2024.

Det republikanske partiets framtid er blant temaene Trump er ventet å prate om på toppmøtet.

- Jeg bestemmer fortsatt

I tillegg til Det republikanske partiets framtid, er det ventet at Trump vil prate om den konservative bevegelsen, samt USAs president Joe Bidens innvandrings- og grensepolitikk, ifølge mediene.

- Jeg har kanskje ikke Twitter eller Det ovale kontor, men jeg bestemmer fortsatt, vil være Trumps budskap i talen, ifølge en rådgiver Axios har pratet med.

BEVIS: Forsvaret til Donald Trump hevder at aktoratet har lagt fram manipulert videomateriale fra stormingen av Kongressen. Video: AP Vis mer

Talen holdes på Conservative Political Action Conference (CPAC) i Orlando i Florida, som er et av USAs største årlige konservative møter.

Trump har ikke selv kommentert hvorvidt han kommer til å holde en tale førstkommende søndag, eller hva innholdet i talen kommer til å være.

Han har heller ikke kommentert Romneys siste uttalelse om at han kommer til å vinne dersom han stiller til nominasjon som republikanernes presidentkandidat i 2024.

TAKKER: I sin siste tale som president for USA, gir Donald Trump ordet til førstedame Melania Trump. Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer