Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han kunne aldri drept eller slått en kvinne

Sier Marian Clitas (58) advokat til Dagbladet.

KAN IKKE TRO DET: Den drapsmistenktes advokat Mariana Stefan sier hun ikke forstår hva som har skjedd. Hun kan ikke tro at hennes klient Marian Clita har drept den norske flyvertinnen og tobarnsmoren Vera Vildmyren. Foto: Andrei Pungovschi / Mediafax
KAN IKKE TRO DET: Den drapsmistenktes advokat Mariana Stefan sier hun ikke forstår hva som har skjedd. Hun kan ikke tro at hennes klient Marian Clita har drept den norske flyvertinnen og tobarnsmoren Vera Vildmyren. Foto: Andrei Pungovschi / Mediafax Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BUCURESTI/OSLO (Dagbladet): Advokaten til den drapssiktede Marian Clita (58) nekter å tro at hennes klient kan ha drept den 42 år gamle norske tobarnsmoren Vera Vildmyren for en mobiltelefon og noen småpenger.

Mariana Stefan, som har vært 58-åringens forsvarer de siste fire årene, tror drapsmotivet må være kjærlighet.

- Han kunne aldri verken drept eller slått en kvinne. Han forguder moren sin, og respekterer kvinner. Hvis han har drept henne må det ligge kjærlighet eller lidenskap bak, sier Stefan til Dagbladet.

Utlevert til DanmarkAdvokaten sier hun foreløpig ikke har hørt fra sin klient, som i går ble flyttet fra arresten i Malmö og utlevert til Danmark. I avhør i går kveld innrømmet han drapet på SAS-flyvertinnen. Senere i dag vil han bli framstilt for varetektsfengsling.

Stefan sier imidlertid det kan bli aktuelt å få Clita utlevert til Romania, slik at han kan sone i hjemlandet.

Hjemme i Romania er Clita en beryktet kriminell, dømt for drapet på cellekameraten og den politiske dissidenten Gheorghe Ursu.

- Lurt i en felleDrapet skjedde i 1985, men Clita tilsto først ti år senere, etter det kommunistiske Ceausescu-diktaturets fall. I 2000 ble han dømt til 20 års fengsel for drapet. Under rettssaken, som ble sterkt kritisert, kom det fram at Clita jobbet for Securitatet, landets hemmelige politi.

Clitas forsvarer hevder imidlertid at rumeneren ble uskyldig dømt for det politiske leiemordet.

- Han hadde uflaks og havnet i samme celle som en opposisjonell. Han ble lurt i en felle. Det var den tidligere militsen som sto bak drapet. Clita bare tok på seg skylda, fordi han likevel skulle sone en lang straff, sier Stefan.

Advokaten sier den drapsdømte og nå drapsmistenkte Clita er en fredelig person som ikke har begått voldshandlinger tidligere, og som fikk gode skussmål fra tiden i fengsel. 58-åringen ble prøveløslatt i 2008.

Tilfeldig offerFlyvertinnen Vera Vildmyren var et tilsynelatende tilfeldig offer for sin drapsmann. Politiets teori, basert på bilder fra hotellets overvåkningskameraer, er at Clita gikk fra rom til rom på Radisson Blu-hotellet i København på jakt etter verdisaker.

Da han kom til rom 2025 der Vildmyren bodde skal han ha blitt overrumplet og mistet besinnelsen, og drept Vildmyren med slag mot hodet og et stikkvåpen mot halsen.

Politiet tror Vildmyren ble drept i 20-tida på mandag.

Onsdag gikk dansk politi ut med en etterlysning med navn og bilde på den mistenkte. To timer senere meldte Clita seg for politiet i Malmö og sa han hadde drept en kvinne.

TIDLIGERE DRAPSDØMT: Marian Clita (58) er tidligere dømt for drapet på poeten og dissidenten Gheorghe Ursu. Nå har han tilstått drapet på norske Vera Vildmyren. Foto: POLITIET
TIDLIGERE DRAPSDØMT: Marian Clita (58) er tidligere dømt for drapet på poeten og dissidenten Gheorghe Ursu. Nå har han tilstått drapet på norske Vera Vildmyren. Foto: POLITIET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!