- Han kunne fort meid ned flere personer

Bildesperado (18) rygget med politimann halvveis inne i bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En politimann ble skadd i forbindelse med pågripelsen av en bevæpnet biltyv i Kristiansund i går kveld.

– Bilen var omringet og stansa. Da polititjenestemannen var på vei inn i bilen satte gjerningsmannen bilen i revers. Da han rygga dro bildøra med seg politimannen. Han datt ut av bilen og ramla fem til seks meter bakover i veien, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Var du på stedet? Har du bilder av hendelsen?

Politimannen ligger nå på sykehuset i Kristiansund.

– Han er skikkelig mørbanka. Etter forholdene går det bra med han. Han har fått hjernerystelse, muligens brukket noen ribbein og fått noen sår- og kuttskader. Det var bare flaks at det gikk så bra, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

18-åringen truet til seg en bil ved hjelp av skytevåpen på Nordland i Kristiansund litt over klokka 21 i går kveld. Alle tilgjengelige mannskaper ble tilkalt, og væpnet politi søkte området etter gjerningsmannen.

Flere skudd skal ha blitt avfyrt på Nordlandet, har vitner forklart til politiet. Klokken 23.18 ble mannen pågrepet. Det var under pågripelsen at politimannen ble skadd.

Politimesteren sier at det var en svært dramatiske hendelse i går.

– Det var mange vitner til hendelsen. Det kunne ha gått skikkelig galt. Både politi og publikum kunne fort bli meid ned av mannen, sier Nilssen til Dagbladet.no.

Han kjørte ifølge politiet med en betydelig hastighet. Han skal avhøres i løpet av dagen.

– Han har vært i vår varetekt i natt. Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Han vil bli siktet for ran og vold mot offentlig tjenestemann. Så får vi se om han bli siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse etter Straffeloven eller andre bestemmelser i Veitrafikkloven, sier Nilssen.

18-åringen fra Kristiansund er en kjenning av politiet som tidligere er dømt for blant annet biltyveri og narkotikaforhold. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Det er rutinemessig tatt blodprøve av mannen.