- Han kunne gi deg dødsstraff på en dårlig dag

Og sønnen fryktes å være enda verre, sier nord-koreansk livvakt.

SPRER FRYKT:  En av livvaktene til den avdøde nord-koreanske diktatoren prater nå ut om de vanskelige arbeidsvilkårene. Han mener at Kim Jong-il var vanskelig, men frykter at dagens leder, sønnen Kim Jong-un er enda verre. Foto: Ap/Scanpix
SPRER FRYKT: En av livvaktene til den avdøde nord-koreanske diktatoren prater nå ut om de vanskelige arbeidsvilkårene. Han mener at Kim Jong-il var vanskelig, men frykter at dagens leder, sønnen Kim Jong-un er enda verre. Foto: Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du skal beskytte Nord-Koreas elite, er det en rekke mer eller mindre viktige kunnskaper du skal inneha: Du skal for eksempel kunne knuse en stabel takstein med panna, få et stykke betong knust på brystet ditt av et slag med en slegge - eller kunne knuse en lyspære med en finger. Dette forteller en av livvaktene til Nord-Koreas avdøde leder, Kim Jong-il, ifølge CNN.

Et imponerende syn for øyet, men ikke nødendigvis kunnskapene du trenger for å hindre folk i å angripe personene som livvaktene skal passe på.

Kim = Gud - Det var tøff trening, men hvorfor gjøre det? Spør livvakten og avhopperen Lee Young-guk til tv-kanalen: «Det handlet om å bygge opp lojalitet». Young-guk jobbet som livvakt for Kim Jong-il i de ti årene før den nåværende diktatoren tok over makta etter sin far. Den tidligere livvakten forteller at han og kollegene ble lært opp til å tro at Kim Jong-il var en gud.

Livvakten forteller videre at Kim Jong-il hadde «to ansikt»: Han kunne gi deg gull hvis han var glad - og dødsstraff på en dårlig dag. Derfor var alle som jobbet for den avdøde diktatoren livredde for sin sjef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer