- Han kunne gi deg dødsstraff på en dårlig dag

Og sønnen fryktes å være enda verre, sier nord-koreansk livvakt.

SPRER FRYKT:  En av livvaktene til den avdøde nord-koreanske diktatoren prater nå ut om de vanskelige arbeidsvilkårene. Han mener at Kim Jong-il var vanskelig, men frykter at dagens leder, sønnen Kim Jong-un er enda verre. Foto: Ap/Scanpix
SPRER FRYKT: En av livvaktene til den avdøde nord-koreanske diktatoren prater nå ut om de vanskelige arbeidsvilkårene. Han mener at Kim Jong-il var vanskelig, men frykter at dagens leder, sønnen Kim Jong-un er enda verre. Foto: Ap/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du skal beskytte Nord-Koreas elite, er det en rekke mer eller mindre viktige kunnskaper du skal inneha: Du skal for eksempel kunne knuse en stabel takstein med panna, få et stykke betong knust på brystet ditt av et slag med en slegge - eller kunne knuse en lyspære med en finger. Dette forteller en av livvaktene til Nord-Koreas avdøde leder, Kim Jong-il, ifølge CNN.

Et imponerende syn for øyet, men ikke nødendigvis kunnskapene du trenger for å hindre folk i å angripe personene som livvaktene skal passe på.

Kim = Gud - Det var tøff trening, men hvorfor gjøre det? Spør livvakten og avhopperen Lee Young-guk til tv-kanalen: «Det handlet om å bygge opp lojalitet».
 
Young-guk jobbet som livvakt for Kim Jong-il i de ti årene før den nåværende diktatoren tok over makta etter sin far. Den tidligere livvakten forteller at han og kollegene ble lært opp til å tro at Kim Jong-il var en gud.

Livvakten forteller videre at Kim Jong-il hadde «to ansikt»: Han kunne gi deg gull hvis han var glad - og dødsstraff på en dårlig dag. Derfor var alle som jobbet for den avdøde diktatoren livredde for sin sjef.

Sønn verre enn sin far
- Han kunne til og med kutte hodene av dem når han var glad, sier livvakten ifølge CNN.

Nå frykter livvakten at Kim Jong-ils sønn, den nåværende diktator-Kim - Kim Jong-un - kan være enda verre enn sin far.

Kim Jong-il døde i 2011. Som en typisk diktator, hadde han mange sære interesser. En av dem var å se på ting - og bli avbildet når han gjør nettopp det.

OGSÅ GLAD I Å VÆRE PÅ BILDER:  Sønnen Kim Jong-un blir stadig avbildet av statlig nyhetsbyrå. Her med sine offiserer. Foto: Afp/Scanpix
OGSÅ GLAD I Å VÆRE PÅ BILDER: Sønnen Kim Jong-un blir stadig avbildet av statlig nyhetsbyrå. Her med sine offiserer. Foto: Afp/Scanpix Vis mer