Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han kunne ikke vært dummere om du hogget av ham hodet

Trump latterliggjøres på nettet etter kunngjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I kveld klokken 18 norsk tid ristet Donald Trump kortene ut av skjorteermet og avslørte hva han har pønsket på siden mandag.

Da sa han på Fox News at han senere i uken ville komme med en kunngjøring som kunne forandre kursen på det amerikanske presidentvalget.

Slapp video Kunngjøringen kom i form av en video der Trump utfordrer president Obama til å frigi søknader og dokumenter fra sin akademiske karriere.

- Hvis Obama gir ut sine college-papirer og passøknader på en måte jeg finner tilfredsstillende, vil jeg skrive ut en sjekk på 5 millioner dollar til den veldedigheten han måtte ønske.

Den første reaksjonen fra Obama-leiren kommer fra Obamas seniorrådgiver David Plouffe, som sa følgende til pressefolk som ønsket en kommentar.

- Send alle de spørsmålene til Boston fordi Donald Trump er Mitt Romneys største tilhenger, så alt han sier, er på Romneys bord, uttalte Plouffe til pressen umiddelbart etter at Trump la ut videoen på YouTube.

- Kunne ikke vært dummere Andre reaksjoner på videoen har ikke latt vente på seg. På Twitter hagler det syrlige meldinger og latterliggjøringer av Trumps stunt.

- Jeg ønsker ikke å være for fordømmende, men Donald Trump kunne ikke vært dummere om du hogget av ham hodet, skriver Politico-spaltist Roger Simon på nettstedet.

Kommentator Timothy P. Carney i Washington Examiner kvitterer med følgende.

- Jeg vil gi fem dollar til den som kan finne fødselsattesten til kona mi. Jeg er temmelig sikker på at den er i kjelleren. Hun trenger å fornyet passet sitt, skriver Carney.

Trumps frisør Også i Norge har vittige skribenter grepet den gyldne anledningen.

- Tipper Romney er glad for hjelpen fra Trump, skriver Jens Stoltenbergs tidligere statssekretær og nå kommunikasjonsrådgiver i First House, Torbjørn Giæver Eriksen, på Twitter.

Redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen fant en måte å knytte videoen opp til Trumps ofte utskjelte manke.

- Hvem gir Donald Trump 5 mill USD for å oute frisøren sin? skriver Stavrum.