OVERFALT I GARASJEN: Her blir liket av den drepte 43-åringen fraktet bort. Politiet tror den eller de som drepte ham, sto og ventet i garasjeanlegget på Skøyen. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
OVERFALT I GARASJEN: Her blir liket av den drepte 43-åringen fraktet bort. Politiet tror den eller de som drepte ham, sto og ventet i garasjeanlegget på Skøyen. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSENVis mer

- Han lå der livløs og blodig

Thomas (35) fant den drepte i garasjeanlegget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Beboerne i det ellers så fredelige boligsameiet Hofftunet er rystet over det brutale drapet som skjedde i ettermiddag.

Thomas Løkkeberg (35) var en av de to naboene som fant den drepte 43 år gamle IT-gründeren.

- Jeg skulle ned og parkere bilen i den private garasjen, da ser jeg styreleder stå der og veive med armene. Han vinker meg inn til sida, og jeg ser en mann ligge livløs og blodig på bakken, sier Thomas til Dagbladet.no.

Må ha nøkkel
Han forteller at det var mye blod på åstedet, og at offeret var ille tilredt med skader i hode og bryst. Det var ingen tegn til kamp på åstedet.

- Det var selvsagt veldig sjokkerende og helt uvirkelig, sier Thomas, som har bodd i sameiet i to år.

Han sier det aldri har vært noe bråk der tidligere. Han støtter derfor politiets teori om at gjerningsmannen eller -mennene har stått og ventet på 43-åringen, da han kom hjem fra arbeid.

- I den private parkeringen kommer du ikke inn med mindre du har nøkkel eller automatisk håndåpner. Det samme gjelder oppgangene til leilighetene. Det er ikke mulig å komme inn eller ut uten nøkkel, sier Thomas til Dagbladet.no.

Offerets eiendeler, deriblant lommeboka, ble funnet på åstedet. Politiet antyder derfor at det ikke dreier seg om et ran, men snarere at det kan ligge et personlig motiv bak drapet.

- Føler oss utrygge
Drapet, som politiet omtaler som «voldsomt brutalt», gjør at beboerne føler seg svært utrygge. Politiet sa på en pressekonferanse tidligere i kveld at de står helt uten spor i jakten på den eller de som står bak drapet.

- Hendelsen er tragisk, og oppleves som uvirkelig for alle oss som bor her, sier styreleder i boligsameiet, Odd Woxholt, til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å kommentere sin egen rolle på åstedet. Woxholt mottok mange bekymrede henvendelser fra beboere som lurte på om det var trygt å vende hjem, etter at nyheten om drapet var kjent.

Nå håper Woxholt og de andre at politiet finner de som står bak ugjerningen.

- Vi håper politiet raskt finner gjerningsmannen eller -mennene, slik at alle vi som bor her, slipper å føle oss utrygge, sier Woxholt til Dagbladet.no.

- Fryktelig
Politiet har i kveld delvis sperret av fellesarealene i sameiet mens de driver med de tekniske undersøkelsene, og enkelte av beboerne må sno seg under avsperringsteip for å komme seg ut.

- Dette er helt fryktelig. I Hofftunet bor det mange eldre og småbarnsfamilier, og vanligvis er det kjemperolig her, sier nabo Alice Gaustad (47) til Dagbladet.no.

- Det er forferdelig ekkelt. Jeg har bodd her i 20 år, og har aldri opplevd noe slikt i løpet av den tida, samstemmer 84-årige Ebba Nissen.

UTEN SPOR: Sentralvaktleder Kjell Pedersen opplyste på pressekonferansen i kveld at politiet står uten spor i jakten på gjerningsmannen. MMS-foto: RALF LOFSTAD
UTEN SPOR: Sentralvaktleder Kjell Pedersen opplyste på pressekonferansen i kveld at politiet står uten spor i jakten på gjerningsmannen. MMS-foto: RALF LOFSTAD Vis mer