- Han lærte våre unge å ikke hate

«Kjakan» får begravelse på statens regning.

HELT: Gunnar Sønsteby under besøk i Polen med statsminister Jens Stoltenberg i juni 2007.  Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet
HELT: Gunnar Sønsteby under besøk i Polen med statsminister Jens Stoltenberg i juni 2007.  Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Regjeringen har besluttet å hedre Gunnar Sønstebys minne ved at han gravlegges på statens bekostning.

- Det er med dyp sorg jeg har mottatt budskapet om at en av landets største helter, motstandsmannen og offiseren Gunnar Sønsteby er død, 94 år gammel, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) i en pressemelding.

- En helt har gått bort, slår han fast. En helt Statsministeren sier Gunnar Sønsteby viet sitt liv til demokratiet.

- Han var svært sentral i motstandsarbeidet fra 1940 og fram til frigjøringen i 1945. Under krigen med en vilje til frihet som sprengte grenser, etter krigen med en evne til forsoning som rørte hjertene, sier Stoltenberg videre.

Krigsvitne Statsministeren holder fram Sønsteby som «et av landets viktigste tidsvitner om årene 1940-945», og hyller ham for sin fremtredende rolle som formidler av krigsårene til nye generasjoner nordmenn helt opp til de seneste årene.

- Han lærte våre unge å ikke hate. Han lærte dem å skille mellom de som har skyld og de som ikke har det. Han lærte dem å søke forsoning, sier statsministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer