Han leder USAs største morderjakt

Charles Alexander Moose (49) begynte i politiet nærmest ved en tilfeldighet. Nå leder hissigproppen den største morderjakten i USA - jakten på snikmorderen i Washington.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I over to uker har Charles Alexander Moose vært på topp i nyhetene i USA. Hans kolleger og venner påstår at politisjefen er en sjenert mann. Likevel holder han mellom tre og fire pressekonferanser hver dag, i tillegg til separate intervjuer med de store fjernsynskanalene.

Og han er ikke mye sjenert når raseriet tar overhånd. Som da en polititjenestemann lekket opplysningen om at snikmorderen hadde etterlatt seg et tarotkort på et av åstedene.

- Jeg har ikke fått noen indikasjon på at innbyggerne i Montgomery County ønsker at Channel 9 eller Washington Post eller noen andre medier skal ta over etterforskningen. Hvis de ønsker det, så gi beskjed! brølte politisjefen sammen med en lang tirade skjellsord mot journalistene.

Hard kritikk

Mer enn 2000 føderale etterforskere, politifolk, hemmelige agenter, statsadvokater og US Marshals er satt inn i jakten på seriemorderen i Washington-området. I spissen for dette enorme apparatet står Charles Moose, som likevel ikke har noen resultater å vise til.

Presset på Moose er enormt, og det er tydelig at saken går inn på ham. Mandag i forrige uke drepte seriemorderen et barn utenfor skolen. På pressekonferansen begynte Moose å gråte.

Krysset ei linje

- Noen er så onde at de skyter et barn. Nå har vi krysset ei linje. Nå er dette blitt veldig, veldig personlig, sa han gråtkvalt.

Kritikken har haglet over Mooses ledelse: morderjakten er ukoordinert, uttalelser fra politiet har vist seg å være gale, det er foretatt arrestasjoner og løslatelser, og Moose har måttet svare for pinlige lekkasjer.

Men internt nyter politisjefen stor respekt, og han støttes av sine overordnede.

Humor

Politisjefen kan også lire av seg tørrvittigheter foran et samlet amerikansk pressekorps. Onsdag avbrøt han seg selv midt i oppramsingen av hvor mange politimenn, agenter og etterforskere som jobber i distriktet for tida, og sa med et smil:

- Dette er trolig et dårlig tidspunkt for å utføre kriminelle handlinger i Montgomery County.

KOMMUNISERER: Fra ei provisorisk rampe utenfor politihuset i Rockville utenfor Washington D.C. holder politisjef Charles Moose daglige pressekonferanser.