- Han leker med livet til andre og seg selv

De trafikkskadde reagerer sterkt på vogntogsjåføren som filmet sin egen råkjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Rystende! er første kommentar fra assisterende generalsekretær Per Oretorp i Personskadeforbundet etter å ha sett videoen av trailerdesperadoen.

Personskadeforbundet (tidligere Landsforeningen for trafikkskadde) representerer rundt 4000 skadde personer i Norge, mange av dem har skader fra trafikken.

Politiet i Hardanger fikk en enklere jobb å bevise den latviske sjåførens (40) hasardiøse ferd på fylkesvei 134 ved Fjæra , sørøst for Odda, forrige tirsdag da 40-åringen hadde filmet sin egen kjøring.

Politiet og sjåføren hadde noe forskjellig oppfatning av alvorligheten i kjøringa. Mens sjåføren mente han hadde god utsikt og kontroll da han foretok forbikjøringene, mente politiet kjøringen var uforsvarlig.

- Burde miste lappen Sjåføren fikk en bot på 10 000 kroner og kjøreforbud i Norge de neste seks måneder. Oretorp mener på prinsipielt grunnlag at det er for mild reaksjon.

- Sjåføren leker med livet til andre og seg selv. Sjåfører som dette burde ikke ha anledning til å kjøre på veier i Norge eller i utlandet. Han burde ha mistet førerkortet for alltid, sier Oretorp til Dagbladet.

Politiet inndro i utgangspunktet mannen førerkortet i utgangspunktet, men han fikk det senere tilbake slik at han kunne kjøre tilbake til Latvia.

- Det er ingen grunn til å tro at sjåføren vil endre kjøreadferd i andre land, tror Oretorp.

- Ødelegger omdømmet Også Norges lastebileierforbund er oppgitte over det de ser i videoen.

- Slik kjøring ødelegger omdømmet for alle som jobber i bransjen, og det fortjener de ikke. Vi tar sterk avstand fra slik kjøring, sier Robert Aksnes, direktør for næringspolitiske og juridiske spørsmål i forbundet.

- Vi har sett en økning av grove overtredelser, og dessverre står utenlandske sjåfører for mesteparten av disse, sier han til Dagbladet.