Foto: Rod Minchin / AP
Foto: Rod Minchin / APVis mer

- Han lente seg ut bilvinduet med hagla

Minst fem drept og 25 andre skadd under våpendesperadoens vanvittige ferd i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet bekrefter klokka 16.40 overfor Sky News at minst fem mennesker er drept og 25 skadd etter at den 52 år gamle taxisjåføren Derrick Bird gikk amok med skytevåpen rundt 11 forskjellige steder i Cumbria nordvest i-England.

Ifølge lokalavisa Whitehaven News opplyser politikilder at så mange som ti kan være døde eller livstruende skadd.

Drapsraidet skal ha skjedd over en 25 kilometer lang strekning, både mens Bird skjøt fra bilen sin og etter at han dro videre til fots.

De som ble skutt framstår som tilfeldige forbipasserende den bevæpnede mannen fant på sin vei.

Cumbria-politiet avviser meldinger om at Birds mor skal være et av ofrene. «Hun er i live og blir støttet av familien», sier en talsperson ifølge The Guardian.

Det ble i 15-tida kjent at gjerningsmannen er funnet død i et skogsområde ved Boot i Vest-Cumbria. Et skytevåpen ble funnet ved siden av liket.

- Hadde ei stor hagle Et av øyenvitnene, Alan Hannah, forteller at hun flyktet fra området da hun så våpendesperadoen lene seg ut av et bilvindu i Whitehaven.

- Jeg sto på rødt lys og så rundt hjørnet. Da så jeg en mann med hagle i et bilvindu som var knust. Det så ut som et stort haglegevær. Jeg bare kjørte på rødt og kom meg til helvete ut av Whitehaven, sier mannen til Sky News.

John Cook fra Seascale forteller til BBC at han så tre døde mennesker liggende i én av gatene i tettstedet.

- Jeg trodde en person hadde kollapset. Så dro jeg 50-60 meter videre og så en død syklist, sier han.

- Vi hørte et par skudd og så politiet springe rundt. En av sekretærene våre var ute på gata, hun så en mann som lå død på bakken dekket av et laken med joggeskoene stikke ut, sier Helen Owens til Sky News.

Hun er advokat og var på jobb i et firma i Duke street i Whitehaven.

- Vi har også hørt om en annen skyteepisode i et parkeringshus fem minutter unna. Vi holder dørene våre låst, sier Owens.

- Jeg så en bil som suste av gårde, og en mann sa hjelp meg. Han blødde kraftig fra hodet. Han sa han kastet seg unna skudde, men at mannen i bilen siktet ned og skjøt ham i ryggen fra to meters hold, sier øyenvitne Gary Toomey til Cumbria?s News and Star.

- Passerte huset mitt En vertshuseier, Sean King, forteller til Guardian at en kollega i Boot ble skutt i armen, men har overlevd.

Politiet ba folk om å søke dekning innendørs mens den desperate politijakten pågikk i et enormt område, samtidig som politiet beleiret 52-åringens hjem.

- Jeg bor i Santon, rundt fire kilometer fra skytingen i Gosforth. Midt på dagen kom en stor konvoi med politibiler i høy hastighet i retning Eskdale. Jeg forstår nå at geværmannen må ha passert huset mitt. En fridag med hagearbeid ble plutselig veldig skremmende, skriver Simon Connolly i en epost til The Guardian.

Dagbladet.no kommer med mer.