- Han levde den amerikanske drømmen

Kollegaer om Syed Farook, som oppsøkte jobbfesten og drepte 14.

<strong>EVAKUERES:</strong> Overlevende evakueres fra Inland Regional Center etter at 14 personer ble drept og 17 skadet da Syad Farook, som jobbet på senteret, midt under en julefest begynte å skyte rundt seg. Foto: Alex Gallardo/Reuters
EVAKUERES: Overlevende evakueres fra Inland Regional Center etter at 14 personer ble drept og 17 skadet da Syad Farook, som jobbet på senteret, midt under en julefest begynte å skyte rundt seg. Foto: Alex Gallardo/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Minst 14 mennesker ble drept og 17 skadd da Syed Rizwan Farook (28) og Tashfeen Malik (27)  begynte å skyte mot en forsamling inne på Inland Regional Center i San Bernadino.

Farook er født i USA i 1987, av pakistansk opprinnelse, og har vært ansatt som helseinspektør i miljøetaten i San Bernadino County de siste fem årene. Tittelen hans er helsemiljøspesialist.

Helsesenteret arrangerte en julesammenkomst onsdag morgen, amerikansk vestkysttid. Der var også Farook til stede, før han plutselig forsvant.

- Hvor er Syed?, sa noen like før bildet skulle tas, sier kollega Patrick Baccari til LA Times. Han er også  inspektør på senteret, og delte kontor med Farook.

Like etter kom Farook tilbake sammen med sin kone Tasfeen Malik, og begynte å skyte på sine kollegaer.

San Bernardinos politimester, Jarrod Burguan, sier at de har rapporter om krangling før Farook forlot festen.

Nygift To kollegaer som var på do da skytingen begynte omtaler ham som en stille og høflig fyr som ikke så ut til å ha noen konflikter.

- Paret hadde en baby og så ut til å leve den amerikanske drømmen, sier Baccari til avisen.

Han forteller at Farook nylig reiste til Saudi Arabia for å treffe den nye kona si, som han hadde møtt på internett. Sammen med kollega Christian Nwadike beskriver de en kollega som ikke sa stort og som jobbet mye utenfor kontoret.

De forteller om en engasjert muslim, men sier de sjelden diskuterte religion på jobben.

- Jeg tenkte aldri på ham som fanatisk. Jeg fattet aldri mistanke til ham for noe, sier Griselda Reisinger, som sluttet på helsesenteret i mai.

Mekket bil Farook skal ha hatt en profil på nettsiden imilap.com, som beskriver seg selv som et nettsted for funksjonshemmede med sitt andre ekteskap.

I profilen beskrives han som en som liker å skru på klassiske og nye biler, lese religiøse bøker og som i blant liker å gå ut og spise. Det står at han liker å reise og bare sitte i hagen og skyte på blink med sin yngre søster eller venner.

Farook og kona etterlot deres seks måneder gamle barn hos Farooks bestemor i går og sa til henne at de hadde en legeavtale.

Baccari forteller også til avisen at han holdt på å tørke hendene sine da kuler slo gjennom veggen og splintret tørkerullholderen. Han og en kollega kastet seg ned på gulvet og presset igjen døra med beina. Der lå de og ventet til politiet kom.

Senteret der massakren skjedde onsdag kveld, er ifølge lokalavisa San Bernadino County Sun det største av 21 regionale helsesentre i Calfornia for innbyggere med spesielle behov. Om lag 650 ansatte er knyttet til senteret

Det er den verste massedrapsaken i USA på tre år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer