- Han levde for motorer

Benjamin Christopher Isaksen (15) forteller om klassekameraten, som døde sammen med resten av familien i bobilen deres på Ekeberg i helga.

BESTEKAMERAT: På Haugåsen ungdomsskole i Fredrikstad gikk bestekamerat Benjamin Christopher Isaksen (15) i klassen til den ene gutten som omkom i ulykken.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
BESTEKAMERAT: På Haugåsen ungdomsskole i Fredrikstad gikk bestekamerat Benjamin Christopher Isaksen (15) i klassen til den ene gutten som omkom i ulykken. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Han levde for motorer. Det jeg fikk av interesse for dette, fikk jeg av ham, sier Benjamin.

Den sorgprega unggutten var til stede på minnestunden ved Haugåsen ungdomsskole tidligere i dag.

Minnemarkeringen over de to barna som døde i den tragiske ulykken, der en hel familie omkom i bobilen sin, ble gjennomført i samarbeid med Glemmen videregående skole.

Den døde gutten begynte ved Glemmen videregående i høst, mens søsteren var elev ved ungdomsskolen.

Minnebok - Vi fikk pratet med gamle lærere, tenne lys og skrive i minneboka, forteller han.

Siden 8. klasse satt Benjamin på plassen foran sin nå døde kamerat i klasserommet på ungdomsskolen. Han forteller at i skoletiden var de mye sammen.

- Men ikke så mye på fritiden, for han bodde et stykke utenfor byen, sier Benjamin.

Alltid glad - Hva husker du best?

- Han var alltid glad. Og ble han noen gang sur, så var det over på et øyeblikk.

Benjamin legger til at det var en sterk opplevelse å få være med på minnestunden. Men samtidig var det også greit å få være der.

Alvoret Flagget på halv stang er det ytre symbolet på tragedien. Elevenes stille vandring  i skolegården, der de klemmer og trøster hverandre, understreker alvoret.

Ifølge sogneprest Frank Oterholt fikk elevene anledning til å stille spørsmål, få råd og snakke ut om sorg og reaksjoner.

Skolens ledelse ønsket ikke å snakke med pressen.