SKUTT AV POLITIET: Her står en politimann i sivil få sekunder etter at 26-åringen - som ligger på bakken - ble skutt. Foto: Expressen
SKUTT AV POLITIET: Her står en politimann i sivil få sekunder etter at 26-åringen - som ligger på bakken - ble skutt. Foto: ExpressenVis mer

- Han ligger i koma. Vi venter bare på dødsbudskapet

Familie fra Norge og Tyskland har samlet seg ved sykesenga til raneren som ble skutt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks personer er siktet etter det brutale ranet i Södertälje fredag formiddag, og politiet tror nå de har naglet alle de involverte. En av de siktede etter ranet ble løslatt søndag ettermiddag, men politiet opprettholder fortsatt siktelsen mot ham, for å ha skjult en kriminell på flukt.

- Det har vært et helvete, sier 21-åringen til Expressen etter at han slapp ut av varetekt.

Han nekter enhver befatning med ranet.

- Kjenner såvidt Alle de siktede stammer fra samme miljø i det sørlige Stockholm, der politiet mistenker at kompisgjengen utviklet seg til en organisert kriminell bande. To av de seks siktede er kvinner - henholdsvis 21 og 22 år gamle. Begge er siktet for medvirkning til grovt ran. 21-åringen er storesøster til en 19-åring som er siktet for å ha deltatt i ranet.

Om 26-åringen som ble skutt i hodet av politiet, da ranerne forsøkte å flykte i sin sølvfargede Audi, sier den nå løslatte 21-åringen:

- Jeg kjenner ham bare såvidt, men jeg vet hvem han er.

- Venter på dødsbudskapet 26-åringen som ble skutt i hodet ligger fortsatt livstruende skadd på Karolinska sykehuset. Mannen har drevet en pizzarestaurant i Trøndelag, og har både slekt og venner i Norge. Flere familiemedlemmer både fra Norge og Tyskland har nå reist til sykehuset, der de våker ved senga og frykter det verste.

- Legene har sagt at det ikke finnes noe håp, sier en slektning.

- Han ligger i koma. Vi venter bare på dødsbudskapet, sier en slektning til Aftonbladet.

Bodde i Norge 26-åringen som ble skutt i hodet av politiet utvandret i fjor vår fra Sverige til Norge. Han har bodd i en gul villa i et rolig strøk i Trøndelag, og står oppført som daglig leder og styreleder for en kafeteria som skal ha blitt lagt ned i fjor høst.

Dagbladet får opplyst at 26-åringen reiste til Sverige for omkring to uker siden. Han skrev like før årsskiftet på Facebook at han nå var bosatt i Stockholm. I tida før han reiste skal han, etter hva Dagbladet får opplyst, ha fått flere telefonsamtaler fra Sverige som folk rundt ham stusset over.

26-åringen skal ha sagt at han måtte reise til Sverige.
- Skjøt mot politiet Det er uklart om ranerne eller politiet skjøt først. I går hevdet øyenvitner at politiet åpnet ild først, men nå sier øyenvitner at 26-åringen var i ferd med å kaste en bag med byttet inn i bilen da politiet ankom, 26-åringen hevdet våpenet og skjøt tre skudd før politiet besvarte ilden.

Den 49-årige innehaveren av gullsmedbutikken som ble ranet var lørdag tilbake i butikken - med en arm i fatle, og den andre bandasjert, etter at han havnet i håndgemeng med ranerne. Nå vurderer han å legge ned butikken.

- De siktet med en Kalasjnikov mot meg og brakk håndleddet mitt. Deretter begynte de å forsyne seg av varene, sier eieren til Expressen.