- Han liker ting som smeller

17-åringen fra Bærum som i forrige uke ble siktet for innføring og oppbevaring av sprengstoff, har forklart til politiet at han liker å leke med ting som smeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han reiste ut til øde steder og fyrte av hjemmelagde eksplosiver, opplyser politioverbetjent og etterforskningsansvarlig Dag Eirik Ekeli i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

- Betydelig mengde Politiet har ikke ønsket å si noe konkret om hvor stor mengde sprengstoff gutten skal ha fremstilt, men bruker i stedet begrepet «betydelig mengde».

17-åringen ble pågrepet tirsdag og varetektsfengselet i to uker med brev- og besøkskontroll torsdag i forrige uke. Politiet ba om fengsling på grunn av faren for bevisforspillelse. 17-åringens forsvarer, Ellen Dehn Arvesen, sier at 17-åringen ikke erkjenner straffskyld og kjennelsen om varetektsfengsling er anket til lagmannsretten. Anken vil trolig bli behandlet torsdag eller fredag.

Nettverk? - Målet med etterforskningen er å finne ut om han er en del av et større nettverk. Han benekter dette og har forklart at han er interessert i ting som smeller og har interesse for kjemi.

Politiet ble først oppmerksomme på gutten etter at en pakke han hadde bestilt fra utlandet ble stoppet i tollen. Deretter fant politiet sprengstoff på morens eiendom i Modum. Politiets bombegruppe har foretatt to kontrollerte detonasjoner av sprengstoff på eiendommen.

Politiet ser ingen grunn til å knytte denne saken til terrorbomben i Oslo 22. juli.

(NTB)